Skip to main content

Αντίθετος με τη λειτουργία των διοδίων ο δήμος Παιονίας

Αίτημα της δημοτικής αρχής Παιονίας είναι να κατασκευαστεί διπλός δρόμος στην εθνική οδό από το κόμβο της Χαλάστρας μέχρι και το κόμβο Πολυκάστρου

Η λειτουργία του σταθμού διοδίων στους Ευζώνους βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου Παιονίας Χρήστου Γκουντενούδη με τον πρόεδρο της Εγνατίας Οδού Απόστολο Αντωνούδη, παρουσία του βουλευτή Γεώργιο Γεωργαντά και του αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη.

Αίτημα της δημοτικής αρχής είναι να κατασκευαστεί διπλός δρόμος στην εθνική οδό από το κόμβο της Χαλάστρας μέχρι και το κόμβο Πολυκάστρου ώστε να μη χάνονται άλλο ανθρώπινες ζωές.

Οι τρεις εκπρόσωποι του νομού Κιλκίς επισήμαναν στο πρόεδρο της Εγνατίας Οδού ότι δεν δύναται νομικά και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να επιβληθεί τέλος διοδίων σε δρόμο ο οποίος δεν πληροί τις προδιαγραφές.

«Με την συγκεκριμένη προκήρυξη του διαγωνισμού για το σταθμό διοδίων, εκφράζουμε την ανησυχία ότι όχι μόνο δεν δρομολογείται η βελτίωση του οδικού δικτύου αλλά απομακρύνεται η προοπτική αυτή και παράλληλα διασφαλίζεται μονάχα ο παραχωρησιούχος του έργου. Η τοπική κοινωνία όμως δεν θα δεχθεί με κανένα τρόπο τη λειτουργία σταθμού διοδίων και ειδικά πλευρικών διοδίων στο κόμβο Αγίου Αθανασίου πριν γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου και την ασφάλεια των διερχομένων οδηγών», σημειώνει ο δήμος Παιονίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, πρόθεση του προέδρου της Εγνατίας Οδού Α.Ε. την οποία εξέφρασε, είναι η άμεση εξεύρεση των απαραίτητων πιστώσεων για την κατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος της ΠΑΘΕ.