Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: «ΟΧΙ» ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ Α' ΚΑΙ Ε' ΔΟΥ

Σύμφωνα με τον ΕΣΘ, η μεταφορά από τον προσεχή Ιούνιο των αρμοδιοτήτων της πρώτης Δ.Ο.Υ. στη δεύτερη μόνο προβλήματα μπορεί να επιφέρει.

Την αντίθεσή του στην απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) για τη συγχώνευση της Δ.Ο.Υ. Α΄ Θεσσαλονίκης (Α΄& Β΄τάξεως) με τη Δ.Ο.Υ. Ιωνίας Θεσσαλονίκης, εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με επιστολή που έστειλε στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο και στον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. κ. Γεώργιο Πιτσιλή.

Σύμφωνα με τον ΕΣΘ, η μεταφορά από τον προσεχή Ιούνιο των αρμοδιοτήτων της πρώτης Δ.Ο.Υ. στη δεύτερη, καθ’ύλην και κατά τόπον, μόνο προβλήματα μπορεί να επιφέρει, καθώς θα αναγκάσει τους φορολογούμενους να μετακινούνται εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος στο οποίο δραστηριοποιούνται, γεγονός το οποίο θα ταλαιπωρεί μεγάλη μερίδα επαγγελματιών και πολιτών.

«Η χρονοβόρα μετακίνησή τους σε μια μεγάλη χιλιομετρική απόσταση θα στερεί ώρες από την προσωπική τους εργασία, ενώ συν τοις άλλοις, η μετακίνηση στη Δ.Ο.Υ. Ιωνίας απαιτεί μεταφορικό μέσο το οποίο δεν είναι δεδομένο για μεγάλη μερίδα πολιτών», τονίζει.

«Από την άλλη μεριά, το συγκοινωνιακό πρόβλημα στην πόλη μας είναι τεράστιο και γενικότερα δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για την πρόσβαση μεγάλου αριθμού φορολογουμένων στη συγκεκριμένη Υπηρεσία», προσθέτει.

«Η παραπάνω ρύθμιση βρίσκει αντίθετο το σύνολο των εμπόρων, φοροτεχνικών, δικηγόρων, συμβολαιογράφων, δικαστικών επιμελητών, ιατρών, φαρμακοποιών και γενικότερα ελεύθερων επαγγελματιών που εξυπηρετούνται επί σειρά ετών από την Α΄Δ.Ο.Υ.  Θεσσαλονίκης», αναφέρει.

Παράλληλα, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ζητά την άμεση ανάκληση της εν λόγω απόφασης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ