Skip to main content

Αποστάσεις Τσακαλώτου από Τσίπρα: «Να μη λέμε απατεώνες τους αντιπάλους»

Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες, είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Την αντίθεση του στον χαρακτηρισμό «πολιτικός απατεώνας» που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος  με προσωπική του δήλωση στα social media.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε χρησιμοποιήσει τον χαρακτηρισμό «πολιτικός απατεώνας» αναφερόμενος στον πρωθυπουργό σε συζήτηση μέσα στην Βουλή, ενώ και στη συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ είχε αποκαλέσει πολιτική απάτη τη στάση της ΝΔ στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, στη διαχείριση της πανδημίας αλλά και της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρει πως: «Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες. Από τη μια μεριά, αυτό το είδος πολιτικής αντιπαράθεσης αποξενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών, και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες. Και κάτι χειρότερο: πολλοί ταυτίζουν την πολιτική με αυτό το είδος αντιπαράθεσης και όχι με μια εν δυνάμει δραστηριότητα χειραφέτησης. Από την άλλη, ακριβώς γιατί όλοι οι αντίπαλοι μας δεν είναι, και δε θα μπορούσαν να είναι απατεώνες, αυτή η τακτική υποτιμάει τον αντίπαλο – πάντα επικίνδυνο πράγμα σε όλων των ειδών διαμαχών – και δεν είναι πειστική».