Skip to main content

Αντωνακάκης: «Στόχος να βγάλουμε το πόρισμα σε δέκα μέρες»

Σε δέκα μέρες αναμένεται να βγει το πόρισμα για το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια σύμφωνα με δηλώσεις του Μανώλη Αντωνακάκη.

 

Ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας, Μανώλης Αντωνακάκης, με δηλώσεις του στην ΕΤ3 ανέφερε πως σε δέκα μέρες θα έχει βγει το πόρισμα και θα απαγγελθούν κατηγορίες για το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια.
 
Αναλυτικά:
 
Για την εξέλιξη των διαδικασιών: "Περιμένουμε μέρα με τη μέρα να μας υποβληθούν τα στοιχεία για να επέμβουμε από την πλευρά των πειθαρχικών παραπτωμάτων που έχουν τελεστεί. Εμείς θα ασχοληθούμε με το μέρος εκείνο που αφορά καθαρά το ποδόσφαιρο και τους ανθρώπους του από την πλευρά των ομάδων, της ΕΠΟ, της Σούπερ Λίγκας. Θα δουλεύουμε 20 ώρες την ημέρα μαζί με τον συνάδελφό μου, Ανδρέα Φάκο, με στόχο σε δέκα ημέρες να έχουμε βγάλει το πόρισμα και να απαγγείλουμε κατηγορίες".
 
Για τα αδικήματα που προκύπτουν και το ενδεχόμενο παραγραφής: "Τα πειθαρχικά παραπτώματα που εξετάζουμε είναι αυτό της δωροδοκίας, όπως αναφέρει το άρθρο 21, παράγραφος Α του πειθαρχικού κώδικα και αυτό του στοιχηματισμού. Όσοι εμπλέκονται, αναμφισβήτητα διαπράττουν και δυσφήμιση του ποδοσφαίρου. Η δυσφήμιση παραγράφεται ένα μήνα μετά την τέλεση. Όμως για δωροδοκία και στοιχηματισμό είναι τριετής η παραγραφή. Θα επέμβουμε σύμφωνα με τα στοιχεία της κ. Παπανδρέου. Υπάρχει καθυστέρηση στις αποφάσεις. Από εμάς το ταχύτερο δυνατό θα ασκηθούν διώξεις. Έχει δίκιο το κοινό που ανησυχεί και απαιτεί αποφάσεις εδώ και τώρα".
 
Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να "φρενάρει" χρονικά την εξέλιξη της υπόθεσης η ποινική δικαιοσύνη: "Εμείς κάνουμε την δουλειά μας και η ποινική δικαιοσύνη την δική της. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε. Τα ποινικά αδικήματα παραγράφονται μετά από 10-15 χρόνια".