Skip to main content

Το μήνυμα ζωής του ΑΜΕΑ Δημήτρη Αντωνίου σε μαθητές της Θεσσαλονίκης

Στις 14 Οκτωβρίου 2006 ένας οδηγός που έτρεχε έπεσε επάνω του ενώ βρισκόταν έξω από το σχολείο του, με αποτέλεσμα να καθηλωθεί σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Ένα μάθημα ζωής σε μαθητές έδωσε ο γνωστός συγγραφέας και ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ΑμεΑ Δημήτρης Αντωνίου, μπροστά από το δημαρχείο της Καλαμαριάς.

Πρόκειται για μια σημαδιακή μέρα για τον ίδιο, καθώς στις 14 Οκτωβρίου του 2006 ένας οδηγός που έτρεχε έπεσε επάνω του ενώ βρισκόταν έξω από το σχολείο του, με αποτέλεσμα να καθηλωθεί σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Σήμερα μιλώντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Save A Life – Slow And Live» στους μαθητές του τότε σχολείου του, του 7ου Λυκείου Καλαμαριάς, ο Δημήττρης Αντωνίου πέρασε για μια ακόμα φορά το μήνυμα να σταματήσουν τα τροχαία ατυχήματα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, το ΕΚΑΒ, η Smart Drive και φυσικά η παρέα του C'est la vie,  που σηματοδοτεί την αρχή μιας σειρά από δράσεις μου που θα απευθύνονται σε μαθητές σχολείου και στόχο θα έχουν κυκλοφοριακή αγωγή που από ό,τι φαίνεται έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία.