Skip to main content

Ανυποχώρητη η Κύπρος για το θέμα των λιμανιών

Παραβίαση της υποχρέωσης της Τουρκίας για άνοιγμα των λιμανιών και αεροδρομίων της στα πλοία και αεροσκάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, χαρακτήρισε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος την πρόταση του Τούρ
Παραβίαση της υποχρέωσης της Τουρκίας για άνοιγμα των λιμανιών και αεροδρομίων της στα πλοία και αεροσκάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, χαρακτήρισε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου την πρόταση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου για άνοιγμα στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου των λιμανιών Κερύνειας και Αμμοχώστου και του αεροδρομίου της Τύμπου (Ερτζιάν).

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κύριος Στεφάνου ανέφερε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρόκειται να δεχθεί μια τέτοια πρόταση και πρόσθεσε ότι Τουρκία έχει υποχρέωση έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ότι «η λύση του κυπριακού είναι κοντά», ο κύπριος εκπρόσωπος ανέφερε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί, εάν η τουρκική πλευρά επιδείξει εποικοδομητική στάση και σέβεται αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, το διεθνές δίκαιο και όσα έχουν συμφωνηθεί για τη βάση της λύσης.