Skip to main content

Απαγωγή Κυπαρίσση: «Δεν βγάζαμε άκρη, τσαντιστήκαμε που δεν μάζευαν χρήματα»

«Κάποια στιγμή σταματήσαμε για ένα δεκαπενθήμερο τις επικοινωνίες, επειδή τσατιστήκαμε που δεν μάζευε χρήματα ο αδερφός του», ο οργανωτής της απαγωγής

Στη δυσκολία που είχε στην επικοινωνία με τον αδερφό του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση, αναφέρθηκε στην απολογία του ο φερόμενος ως οργανωτής της απαγωγής.

Ο 34χρονος υποστήριξε πως στην αρχή ζήτησαν ένα εκατομμύριο ευρώ και πως επικοινωνούσαν μέσω μηνυμάτων με τον αδερφό του επιχειρηματία, προσθέτοντας πως επειδή «δεν έβγαζαν άκρη», άρχισαν να μιλούν μέσω τηλεφώνου.

Όπως ανέφερε ο 34χρονος κάθε φορά χρησιμοποιούσαν διαφορετικό αριθμό, ενώ έστελναν διαδικτυακά και κάποια βίντεο με τον επιχειρηματία στην οικογένειά του προκειμένου να αποδείξουν πως είναι καλά στην υγεία του.

«Κάποια στιγμή σταματήσαμε για ένα δεκαπενθήμερο τις επικοινωνίες, επειδή τσατιστήκαμε που δεν μάζευε χρήματα ο αδερφός του και μάλιστα θυμάμαι τους είχαμε πει ότι μόλις μαζέψουν το ποσό να βγουν στην τηλεόραση να το πουν και εμείς θα επικοινωνούσαμε μαζί τους» σημείωσε.

Οι δράστες επικοινώνησαν συνολικά 14 φορές είτε τηλεφωνικά είτε μέσω μηνυμάτων με την οικογένεια. Τελικά, μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις, μείωσαν την απαίτησή τους στο ποσό των 800.000 ευρώ με την παράδοση των λύτρων να γίνεται στις 2 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα εκείνης της μέρας η μητέρα, η αδερφή και ο γαμπρός του επιχειρηματία μετά από οδηγίες που έλαβαν μετέβησαν στην περιοχή των Βριλησσίων. Εκεί ένας άνδρας που επέβαινε σε μηχανή τους πήρε τα κινητά τηλέφωνα και τους έδωσε άλλη συσκευή με την οποία θα συνέχισαν να επικοινωνούν με τους απαγωγείς. Τελικά, η παράδοση των λύτρων έγινε στην περιοχή της Φυλής με τα χρήματα να τοποθετούνται μέσα σε ένα μαύρο σάκο.

Το πρωί της 4ης Μαρτίου ο επιχειρηματίας απελευθερώθηκε τελικά σε δασώδη έκταση κοντά στα βασιλικά κτήματα Τατοΐου. Με τη βοήθεια διερχόμενου οδηγού κάλεσε τους συγγενείς του και στη συνέχεια επέστρεψε με ταξί στην οικία των γονιών του στο Ίλιον.

«Τελικά συμφωνήσαμε να μας δώσουν 800.000 ευρώ για να αφήσουμε τον Κυπαρίσση. Πράγματι άφησαν σε ένα σημείο, πάνω σε ένα δρόμο κάπου προς τον Ασπρόπυργο, όπως τους είπαμε, τα χρήματα και πήγα εγώ μαζί με έναν άλλον και τα πήραμε. Την επόμενη ή μεθεπόμενη μέρα το πρωί, εγώ και ένας άλλος, βάλαμε στο αυτοκίνητο τον επιχειρηματία και τον αφήσαμε ελεύθερο, στο δρόμο κοντά στα Βασιλικά Κτήματα στο Τατόϊ» σημείωσε.

Πηγή: Καθημερινή