Skip to main content

Απαγόρευση χρήσης Ίντερνετ σε 82χρονο κατάδικο λόγω πορνογραφίας

Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή του να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής αλλά έκανε δεκτό το αίτημα για κατ οίκον έκτιση

Ποινή κάθειρξης 7 ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σ' έναν 82χρονο Γερμανό, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή του να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής αλλά έκανε δεκτό το αίτημα για κατ' οίκον έκτιση της κάθειρξης υπό όρους.

Ο κατηγορούμενος που αντιμετωπίζει καρδιολογικά προβλήματα υγείας, θα πρέπει να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα, κάθε μήνα, ενώ, κάθε δύο μήνες, υποχρεούται να προσκομίζει βεβαιώσεις από όλους τους παρόχους του διαδικτύου ότι δεν είναι συνδρομητής Ίντερνετ με οποιονδήποτε τρόπο. Ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν δικό του το επίδικο υλικό παιδικής πορνογραφίας και ότι έριξε μόνο μερικές ματιές, από περιέργεια.

Αστυνομικός μάρτυρας κατέθεσε ότι υπήρξαν αναφορές του Εθνικού Οργανισμού Αγνοούμενων Παιδιών των ΗΠΑ, σε συνεργασία με το Twitter, προς τις αρμόδιες αρχές και το FBI.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε η ΕΛΑΣ, όταν διακριβώθηκε ότι ο χρήστης βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο σε σπίτι στην Ασπροβάλτα.

Χρησιμοποιώντας φορητό υπολογιστή, ο 82χρονος απέστειλε φωτογραφίες με κοριτσάκια σε σεξουαλικές πράξεις, μέσω retweets(αναδημοσιεύσεων) που έκανε στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του κατηγορουμένου εντοπίστηκαν αποθηκευμένες περίπου 250 φωτογραφίες με σκληρό πορνογραφικό υλικό ανηλίκων.