Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ποιοι και με ποια έγγραφα μπορούν να μετακινούνται μετά τις 00:30

Με ποιο τρόπο θα μπορούν να μετακινούνται οι εργαζόμενοι μετά τις 00:30 έως τις 05:00 το πρωί, όπου θα ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Από τα ξημερώματα της Κυριακής τίθεται σε ισχύ το νέο μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 00:30 έως και τις 05:00 το πρωί, στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 και 4 του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, τα δύο νέα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας στις περιοχές επιπέδου 3 και 4, δηλαδή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και της απαγόρευσης κυκλοφορίας μεταξύ 00:30 και 05:00 το πρωί, τίθενται σε εφαρμογή από τις 6 το πρωί του Σαββάτου. Συνεπώς, η απαγόρευση της κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες θα αρχίσει να εφαρμόζεται όχι από Παρασκευή προς Σάββατο αλλά από το Σάββατο 24 Οκτωβρίου προς Κυριακή 25 Οκτωβρίου.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, λίγο μετά τη σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έδωσε διευκρινίσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να μετακινούνται οι εργαζόμενοι σε αυτές τις περιοχές.

Όπως εξήγησε, μόνο με χαρτί εργοδότη που θα κατατίθεται στην ΕΡΓΑΝΗ και μέσω του οποίου θα πιστοποιείται η εργασία των υπαλλήλων, θα γίνονται αποδεκτές οι μετακινήσεις μετά τα μεσάνυχτα.

«Το μόνο έγγραφο που θα υπάρχει είναι οι πιστοποιήσεις των εργοδοτών με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις από την ΕΡΓΑΝΗ ότι εργάζεται κι ότι τον απασχολεί η επιχείρηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι θα επιτρέπεται η μετακίνηση και σε εξαιρετικές περιπτώσεις θεμάτων υγείας.

Ο υφυπουργός συνέστησε σε όλους να εφαρμόζουν τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους προς την επαρχία, ιδιαίτερα κατά το πενθήμερο που ακολουθεί και περιλαμβάνει χρονικά τον εορτασμό της Θεσσαλονίκης και την 28η Οκτωβρίου.

Το μέτρο για την απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες αφορά τις εξής περιοχές:

Επίπεδο 3: Ανατολική Αττική, Αχαΐα, Βοιωτία, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κέα, Κύθνος, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Λάρισα, Λέσβος, Μύκονος, Νήσοι Αττικής, Νότιος Τομέας Αθηνών, Πειραιάς, Πέλλα, Σάμος, Σέρρες, Τρίκαλα.

Επίπεδο 4: Καστοριά, Κοζάνη.