Skip to main content

Απαγορεύθηκε η αλιεία της πέστροφας στην Αν. Μακεδονία και Θράκη

Απαγορεύεται η αλιεία του εν λόγω είδους σε όλες τις λίμνες και τα ποτάμια της επικράτειας, η αλιεία πέστροφας, από 1η Νοεμβρίου

Στην ανακοίνωση της απαγόρευσης αλιείας της πέστροφας προχώρησε διεύθυνση αγροτικής οικονομίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με αυτήν, απαγορεύεται η αλιεία του εν λόγω είδους σε όλες τις λίμνες και τα ποτάμια της επικράτειας, η αλιεία πέστροφας, από 1η Νοεμβρίου 2018 κάθε έτους έως και την 15η Φεβρουαρίου του επόμενου έτους.

Η απαγόρευση αλιείας στα ιχθυοτρόφα ύδατα είναι επιβεβλημένη, για την προστασία της αναπαραγωγής της πέστροφας, την αποτροπή πιθανού κινδύνου καταστροφής των ιχθυοαποθεμάτων και τη διατήρηση των άγριων πληθυσμών. Οι παραβάτες τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.1740/87, όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του ν.2040/1992 και ισχύει.

Ο έλεγχος τήρησης της απαγόρευσης διενεργείται από τις κατά τόπους Αστυνομικές και Δασικές Αρχές. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Τμήματα Αλιείας των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των κατά τόπους Περιφερειακών Ενοτήτων.