Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019
x

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Τα συγγενικά πρόσωπα του Μαδούρο συγκαταλέγονται στα 300 άτομα στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στην Κολομβία λόγω της εγγύτητας με τον πρόεδρο.

Η κολομβιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι εμπόδισε την είσοδο στη χώρα ενός ξαδέρφου του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, και της οικογένειάς του, που, σύμφωνα με τις αρχές της Μπογοτά, προσπάθησαν να διαφύγουν από το μπλακάουτ που έχει παραλύσει επί πέντε μέρες τη Βενεζουέλα.

Ο Αργκιμίρο Μαδούρο, 53 ετών, και εννέα μέλη της οικογένειάς του επιχείρησαν να μπουν στην Κολομβία από τη Ριοχάτσα, πρωτεύουσα της βορειοανατολικής επαρχίας Γκουαχίρα.

Σύμφωνα με την κολομβιανή υπηρεσία μετανάστευσης, θέλησαν να «περάσουν μερικές μέρες στη χώρα έως ότου αποκατασταθεί η κρίση στην ηλεκτροδότηση στην Βενεζουέλα» και εξαιτίας της «ανυπόφορης ζέστης».

Ωστόσο, Κολομβιανοί αξιωματούχοι της μεταναστευτικής υπηρεσίας τούς αρνήθηκαν την είσοδο, καθώς αυτά τα συγγενικά πρόσωπα του Μαδούρο συγκαταλέγονται στον κατάλογο 300 ατόμων στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στην Κολομβία, εξαιτίας της εγγύτητάς τους στον Βενεζουελανό πρόεδρο.

Ο ξάδερφος του Μαδούρο συνοδευόταν από τη σύζυγό του, τα τρία τους παιδιά, καθώς και από τη νύφη του, τον σύζυγό της και τρία ανήλικα παιδιά.

«Ενώ ο λαός της Βενεζουέλας πεθαίνει στα νοσοκομεία εξαιτίας της έλλειψης ηλεκτροδότησης, δεν θα επιτρέψουμε σε άτομα κοντά στο καθεστώς Μαδούρο να εισέλθουν στην Κολομβία για διακοπές» δήλωσε ο διευθυντής της μεταναστευτικής υπηρεσίας Κριστιάν Κρούγκερ.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Ιβάν Ντούκε, ο οποίος χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Μαδούρο «δικτατορία», είναι μεταξύ των περίπου 50 αρχηγών κρατών που αναγνωρίζουν τον Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, με την Μπογοτά να ηγείται των διπλωματικών προσπαθειών εξοστρακισμού του Μαδούρο από την εξουσία.

Παρόλο που Κολομβία και Βενεζουέλα έχουν κοινά σύνορα 2.200χλμ, η κυβέρνηση Ντούκε, που βρίσκεται στην εξουσία από τα τέλη Αυγούστου, δεν διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με το Καράκας.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ