Skip to main content

Απαγόρευση αλιείας στα εσωτερικά ύδατα του ν. Δράμας

Απόφαση του Νομάρχη Δράμας για πλήρη απαγόρευση αλιείας στους ποταμούς Νέστο και Αγγίτη, στους παραποτάμους τους και στις φραγμαλίμνες της περιοχής
Με σκοπό την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών και των άλλων υδρόβιων οργανισμών, που διαβιούν στα εσωτερικά ύδατα (ποτάμια, λίμνες, χείμαρροι κ.α.) του ν. Δράμας, ο Νομάρχης Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης εξέδωσε απόφαση απαγόρευσης κάθε είδους αλιείας, με ισχύ από μεθαύριο (15/4) έως τις 30 Μαϊου, προβλέποντας αυστηρότατες κυρώσεις για τους παραβάτες.
Συγκεκριμένα, με την υπ’ αρ. 4382/8.4.2010 απόφαση του Νομάρχη Δράμας απαγορεύεται η αλιεία ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών με κάθε μέσο και εργαλείο στους ποταμούς Νέστο και Αγγίτη, καθώς και στα αρδευτικά κανάλια και στους παραποτάμους που συνδέονται με τις δύο προαναφερθείσες κύριες υδάτινες αρτηρίες του νομού, στις φραγμαλίμνες Θησαυρού, Πλατανόβρυσης, Λευκογείων και Καταφύτου, όπως και σε όλα τα ρέοντα ύδατα (χείμαρροι, ρέματα κ.α.) που καταλήγουν σ’ αυτές, καθώς και σε κάθε άλλον αλιευόμενο υδάτινο σχηματισμό (όπως οι πηγές της Αγίας Βαρβάρας –στο κέντρο της πόλης της Δράμας-, κανάλια κ.α.) του νομού Δράμας.
Η ισχύς της απαγόρευσης ξεκινά μεθαύριο (15/4) και θα διαρκέσει έως τα τέλη Μαϊου (30/5).
Όσοι παραβούν την απαγόρευση προβλέπεται να τιμωρηθούν αυστηρά με επιβολή προστίμου, αφαίρεση άδειας αλιείας, κατάσχεση και εκποίηση των παρανόμων αλιευμένων προϊόντων, κατάσχεση και εκποίηση (ή καταστροφή –κατά περίπτωση) των αλιευτικών τους εργαλείων και συσκευών.