Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020
x

ΑΠΑΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΨΩΜΙΑΔΗΣ - ΤΣΑΜΑΣΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

Με βούλευμα του Εφετείου Θεσσαλονίκης για την υπόθεση των οικονομικών υπερβάσεων στις συμβάσεις για τα σχολικά δρομολόγια κατά τη νομαρχιακή τους θητεία.

Από κάθε κατηγορία απαλάσσεται ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με την υπόθεση των οικονομικών υπερβάσεων στις συμβάσεις για τα σχολικά δρομολόγια κατά τη νομαρχιακή του θητεία, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο υπ' αριθμόν 90/2012 βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, ο τελών εν αργία Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας απαλλάσσεται από την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία σε βάρος του δημοσίου κατ' εξακολούθηση, ενώ για την ίδια πράξη απαλλάσσεται ο πρώην αντινομάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής.

Παράλληλα, το Συμβούλιο Εφετών απαλλάσσει τρεις εκπροσώπους ιδιωτικών τουριστικών επιχειρήσεων κι έναν εκπρόσωπο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, που αντιμετώπιζαν την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην παραπάνω πράξη.

Το δικαστικό συμβούλιο, στην απόφασή του, επικαλείται το νόμο 3731/2008 που νομιμοποίησε αναδρομικά τις συμβάσεις μεταφοράς των μαθητών, στις οποίες δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στη δε σχετική πρότασή της, η αντεισαγγελέας Εφετών κάνει αναφορά σε αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που επικύρωσε τις συγκεκριμένες συμβάσεις των νομαρχιών. Επίσης, όπως επισημαίνεται στην εισαγγελική πρόταση, τόσο ο Π. Ψωμιάδης όσο και ο Γ. Τσαμασλής, δεν ενήργησαν με δόλο για να ωφεληθούν οι ίδιοι, αλλά αντιθέτως ενήργησαν καλόπιστα απευθυνόμενοι δημοσίως σε κάθε αρμόδια υπηρεσία και υπουργείο προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για την μεταφορά των μαθητών.
 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ