Skip to main content

Απαλλάχθηκαν οι κατηγορούμενοι για τις κτηματογραφήσεις στα Βασιλικά

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους ήταν ο πρώην δήμαρχος Βασιλικών, Χρήστος Βαγγέλης, δέκα πρώην δημοτικοί σύμβουλοι και δύο υπάλληλοι της Πολεοδομίας.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης απαλλάσσονται συνολικά 14 κατηγορούμενοι για την πολύκροτη υπόθεση των παράνομων κτηματογραφήσεων. Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής που να δικαιολογούν την παραπομπή τους στο δικαστήριο, παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως η οποία είχε ζητήσει να δικαστούν σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχαν ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην δημάρχου Βασιλικών, Χρήστου Βαγγέλη, δέκα πρώην δημοτικών συμβούλων της τότε πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Βασιλικών, δύο πρώην υπαλλήλων της Πολεοδομίας Θεσσαλονίκης καθώς επίσης και σε βάρος του νόμιμου εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας ΓΑΙΑ Α.Ε. Μελετών.

Στο υπ' αριθμόν 40/2018 βούλευμα του ΣΕΘ, για τον πρώην δήμαρχο, αναφέρεται ότι «προχώρησε σε υποβολή σχετικής αίτησης η οποία απορρίφθηκε απ' την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κρίνοντας ότι η αίτησή του αφορούσε πληρωμή εργασιών που δεν προβλέπονταν από την αρχική σύμβαση. Απ' αυτό το περιστατικό όμως δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί δόλος του δημάρχου, να βλάψει τη δημόσια περιουσία κατά τα ποσά που ζήτησε να εγκριθούν ώστε να καταβληθούν στον εκτελέσαντα το έργο, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν παρέστησε κάτι ψευδές, αλλά αιτήθηκε ότι θεωρούσε πως έπρεπε να πληρωθεί».