Skip to main content

Απαλλαγή των μελών του Επιμελητηρίου Έβρου από τη συνδρομή του 2021

Το Επιμελητήριο Έβρου αποφάσισε την απαλλαγή του συνόλου των μελών ατομικών επιχειρήσεων και εταιριών από τη συνδρομή τους για το 2021.

Την απαλλαγή του συνόλου των μελών του Επιμελητήριου Έβρου, ατομικών επιχειρήσεων και εταιριών, από τη συνδρομή τους για το τρέχον έτος, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Χριστόδουλος Τοψίδης. Στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής διαδικτυακής εκδήλωσης «100 χρόνια Επιμελητήριο Έβρου-LIVE», ο κ. Τοψίδης αναφέρθηκε στις δράσεις της παρελθούσης χρονιάς και καλωσόρισε τη νέα ανακοινώνοντας τη «γενναία», όπως χαρακτηριστικά είπε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου «παροχής όλων των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου προς τα μέλη, για το έτος 2021, πλην του ΓΕΜΗ, για το οποίο δεν έχουμε ανάλογη δικαιοδοσία, χωρίς την καταβολή της ετήσιας ανταποδοτικής εισφοράς...».

Σημείωσε πως το Επιμελητήριο Έβρου συμπληρώνοντας έναν αιώνα αδιάλειπτης παρουσίας στην επιχειρηματική, οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου έχει στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον, διατυπώνοντας τη δέσμευση ότι «θα συνεχίσουμε να επιτελούμε το ρόλο που αναλογεί στις αξίες και την ιστορία του, να εκφράζουμε δυνατά και καθαρά τη φωνή της αγοράς, να δημιουργούμε διαύλους επικοινωνίας με όλους τους φορείς λήψης αποφάσεων, να αναδεικνύουμε τα προβλήματα και τις ανάγκες της ελληνικής επιχείρησης, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας... τιμώντας την εμπιστοσύνη των 8.000 και πλέον μελών του».

Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Τοψίδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι για το 2021 το Επιμελητήριο θα διεκδικήσει με σθένος και όχι ημίμετρα, για τις επιχειρήσεις-μέλη του, χρηματοδοτικά εργαλεία εξιδεικευμένα για κάθε κλάδο. Ως προς τις προσδοκίες του Επιμελητηρίου Έβρου για το 2021 «είναι να μην έχουμε κανένα λουκέτο. Να διατηρήσουμε όλες τις επιχειρήσεις ζωντανές και να μπορέσουμε να αυξήσουμε αυτόν τον αριθμό, γιατί έτσι θα διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας, έτσι θα κρατήσουμε τους νέους ανθρώπους στην περιοχή μας. Οι προσδοκίες και οι στόχοι μας είναι ότι θα πρέπει πραγματικά να είμαστε οι αρωγοί, όπως προβλέπει και το καταστατικό μας, σε όλες τις διεκδικήσεις και πρωτοβουλίες τους και με  δράσεις  στοχευμένες και εξατομικευμένες, να μπορέσουν πραγματικά να διασωθούν οι επιχειρήσεις, να βελτιωθεί η δυναμικότητά τους. Να κρατήσουμε όλο το επιχειρείν της Π.Ε. Έβρου ανοιχτό και μάλιστα να αυξήσουμε αυτή τη δυναμική...», είπε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκαν και τιμητικές πλακέτες, όχι στον επιχειρηματικό κόσμο «αλλά για όλες και όλους εκείνους που φροντίζουν ώστε ο επιχειρηματικός κόσμος να δραστηριοποιείται σ' ένα ασφαλές περιβάλλον», όπως οι: Χριστόδουλος Μεντίζης, πρόεδρος εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης (ΠΓΝΑ), Έφη Μπουτζίκα, πρόεδρος συλλόγου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου (ΓΝΔ), Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, πρόεδρος Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου (ΕΣΦΥΕ), Χρήστος Τουφάκης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης (ΑΥΔΑ), Ηλίας Ακίδης πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας(ΑΥΔΟ), καθώς και οι δύο Μεραρχίες Έβρου (ΧΙΙ Μ/Κ Μ/Π και ΧVI M/K M/Π).