Skip to main content

Απανωτά τα πανελλήνια ρεκόρ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της άρσης βαρών

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα άρσης βαρών διεξάγεται στη Γεωργία. Θοδωρής Ιακωβίδης και Γιώργος Μαρκούλας κατέλαβαν την 6η και 7η θέση αντίστοιχα.

Απανωτά πανελλήνια ρεκόρ σημειώθηκαν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα άρσης βαρών της Γεωργίας στα 96κ. από τον Θοδωρή Ιακωβίδη και τον Γιώργο Μαρκούλα, οι οποίοι «μονομάχησαν» και κατέλαβαν την 6η και 7η θέση αντίστοιχα.

Στο αρασέ το πανελλήνιο ρεκόρ ήταν 157κ. και ο αθλητής του Παναθηναϊκού ξεκίνησε με νέο ρεκόρ στα 158κ.

Ο Γιώργος Μαρκούλας στην τρίτη προσπάθεια σήκωσε 160κ. κατέλαβε την 10η θέση στην κίνηση και σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο όμως δεν «άντεξε» πολύ, αφού ο Ιακωβίδης στην τρίτη προσπάθεια σήκωσε 163κ. και πήρε την 7η θέση.



Στο ζετέ το Πανελλήνιο στάνταρ ήταν 191κ. και ο Θοδωρής Ιακωβίδης το έσπασε με την πρώτη προσπάθεια στα 192κ. Ο Μαρκούλας βελτίωσε το ρεκόρ, καθώς ήταν έγκυρος στα 195κ. , ενώ ο αθλητής του Παναθηναϊκού σήκωσε 197κ. όπου του έδωσε στο ζετέ την 10η θέση.

Ο Γιώργος Μαρκούλας σήκωσε 200κ. έκανε Πανελλήνιο ρεκόρ και ήρθε 7ος. Ο έμπειρος αθλητής επιχείρησε να σηκώσει 205κ., μια επίδοση που θα του χάριζε το χάλκινο μετάλλιο στο ζετέ, αλλά δεν τα κατάφερε.

Οι δύο πρωταθλητές σήκωσαν στο σύνολο 360κ. με τον Ιακωβίδη να έρχεται 6ος και ο Μαρκούλας 7ος. Η επίδοση φυσικά και αποτελεί Πανελλήνιο ρεκόρ, μιας και το προηγούμενο ήταν 341κ. και άνηκε στον Θοδωρή Ιακωβίδη.