Skip to main content

Απαντήσεις για τις καθυστερήσεις του Μετρό ζητά η ΝΔ

Ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τις καθυστερήσεις στα έργα του Μετρό στην οδό Μοναστηρίου κατέθεσε ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου.
Ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα για τις καθυστερήσεις στα έργα του Μετρό στην οδό Μοναστηρίου κατέθεσε ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου.

Αναλυτικότερα, ο κ. Καράογλου αναφέρθηκε στην απελπιστική κατάσταση που βρίσκονται έμποροι και επαγγελματίες στην οδό Μοναστηρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της καθυστέρησης που παρατηρείται στα έργα του Μετρό στην γύρω περιοχή. Παράλληλα, ο βουλευτής της ΝΔ, υπογραμμίζει τις επιπτώσεις που έχουν τα έργα του Μετρό στους τζίρους των επαγγελματιών και στο γεγονός ότι «ιδιοκτήτες των καταστημάτων αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο, αφού δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις».

Παράλληλα,  αναφέρεται και στην προσθήκη λαμαρίνων στο τμήμα όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες και όπου διεξάγεται αρχαιολογική ανασκαφή, τονίζοντας ότι οι λαμαρίνες έχουν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα όχι μόνο στους καταστηματάρχες, οι επιχειρήσεις των οποίων είναι αποκλεισμένες και μη ορατές, αλλά και στους περαστικούς, η διέλευση των οποίων πραγματοποιείται δύσκολα από το σημείο εκείνο και κυρίως κατά τις βραδινές ώρες η πρόσβαση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Ο κ. Καράογλου επιρρίπτει ευθύνες στο αρμόδιο Υπουργείο, καθώς, όπως λέει, δεν έχει δείξει την απαραίτητη μέριμνα, ώστε να βοηθήσει τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, που πολλές από αυτές βρίσκονται ένα βήμα πριν την καταστροφή.

Ο βουλευτής της ΝΔ ζητάει από τον υπουργό να θέσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα των εργασιών του Μετρό στην οδό Μοναστηρίου, καθώς και να γνωστοποιήσει αν υπάρχει απόφαση για καταβολή αποζημιώσεων στους συγκεκριμένους θιγόμενους επαγγελματίες.

Ο κ. Καράογλου κατέθεσε ερώτηση και προς την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότηταςκαι Ναυτιλίας για την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, ζητώντας ναανακοινώσει τα μελλοντικά σχέδια του υπουργείου για την ΑλεξάνδρειαΖώνη Καινοτομίας, καθώς και το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα των ενεργειώντης. Επίσης, κατέθεσε ερώτηση και προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού για το εάν υπάρχει η πρόθεση περικοπών των αμοιβών των μελών της διοίκησης του ΟΠΑΠ.