Skip to main content

Απάντηση ΕΠΟ για τους Ζωσιμάδες: Ο ΠΑΣ αρνήθηκε να δεσμευθεί την καταλληλότητα

Η ΕΠΟ ισχυρίζεται για τις αντιδράσεις του ΠΑΣ Γιάννινα πώς ο σύλλογος της Ηπείρου δεν δεσμεύθηκε ως προς την καταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου

Η αλλαγή έδρας στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός προκάλεσε μεγάλη αντίδραση στις τάξεις της ομάδας από την Ήπειρο, καθώς η αναμέτρηση ορίστηκε από την ΕΠΟ για να διεξαχθεί στο γήπεδο του Παναιτωλικού, μετά την πρώτη αναβολή της την περασμένη Πέμπτη.

Μια απόφαση που αιφνιδίασε τους πάντες στον Άγιαξ της Ηπείρου, τουλάχιστον όπως διατείνονταν ανεπίσημα, υποστηρίζοντας ότι ελήφθη ερήμην τους, χωρίς τη συναίνεσή τους και χωρίς καν να ερωτηθούν αν είναι κατάλληλος ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου των Ζωσιμάδων, που χρησιμοποιούν ως έδρα.

Την αντίθεσή της στην απόφαση της ΕΠΟ εξέφρασε με ανακοίνωσή της και η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ, που εξέδωσε ανακοίνωση υπογραμμίζοντας ότι «ο χλοοτάπητας του γηπέδου βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, η οποία επιτρέπει άνετα τη διεξαγωγή του αγώνα» κι επισημαίνοντας πως ο καιρός στα Ιωάννινα έχει βελτιωθεί και αναμένεται να παραμείνει σχετικά καλός και τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε ακόμη: Αντίδραση ΠΕΑΚΙ ενάντια στην ΕΠΟ - «Παιχνίδι σε βάρος της πόλης των Ιωαννίνων»

Η απάντηση της ΕΠΟ ήρθε με ανακοίνωση, στην οποία η διοργανώτρια αρχή ισχυρίζεται πως ο σύλλογος της Ηπείρου δεν δεσμεύθηκε ως προς την καταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου και την απρόσκοπτη διεξαγωγή του αγώνα, στη διάρκεια των τηλεφωνικών επικοινωνιών που προηγήθηκαν.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας, αναφορικά με τον ορισμό του αναβληθέντος αγώνα της 1ης αγωνιστικής της 7ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος 2020-21, ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα - ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζει τα εξής.

Στη διάρκεια των πολλών τηλεφωνικών επικοινωνιών, τις τελευταίες 48 ώρες, μεταξύ των κ.κ. Χριστοβασίλη και Γαβριηλίδη, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα αρνήθηκε να δεσμευθεί στην καταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου και την απρόσκοπτη διεξαγωγή του αγώνα, παρείχε δε δια του εκπροσώπου της συστηματικά αντιφατικές και αντικρουόμενες πληροφορίες στην Ομοσπονδία, αναφορικά με την πραγματική κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του "Ε.Σ.Ι. Ζωσιμάδες".

Αρνήθηκε δε κατηγορηματικά να προβεί σε οποιαδήποτε σχετική επίσημη γραπτή ενημέρωση της Ομοσπονδίας.

Κατόπιν τούτων, και με δεδομένες τις ασφυκτικές προθεσμίες του 48ώρου που προβλέπει ο Κ.Α.Π., η Επιτροπή Διοργανώσεων της Ε.Π.Ο., σε εφαρμογή των άρθρων 8 παρ. 4 και 22 παρ. 1 του ΚΑΠ, αποφάσισε ο εξ αναβολής αγώνας της 7ης φάσης (1η αγωνιστική) του Κυπέλλου Ελλάδος, ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός, να διεξαχθεί στις 18/02/2021 και ώρα 15:00 στο γήπεδο του Παναιτωλικού, το οποίο εγγυάται τη διεξαγωγή του αγώνα».