Skip to main content

Μπουτάρης σε Καλαφάτη: Συγχαρητήρια που... έβγαλες δήμαρχο

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στην τοποθέτησή του επανέλαβε ότι ήταν λάθος η χρονική στιγμή κατά την οποία τοποθετήθηκε για το ζήτημα.

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και του επικεφαλής των Εντάξει Σταύρο Καλαφάτη για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Μπουταρης απάντησε στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ο οποίος τον κάλεσε να δηλώσει ότι ήταν λάθος η συμφωνία των Πρεσπών.

Ο δήμαρχος στην τοποθέτησή του επανέλαβε ότι ήταν λάθος η χρονική στιγμή κατά την οποία τοποθετήθηκε για το ζήτημα.  

«Πράγματι έκανα λάθος στον χρόνο και στον τρόπο με τον οποία υπερασπίστηκα τη συμφωνία, αλλά από αυτό μέχρι να με βρίζουν σαν να υπέγραψα εγώ τη συμφωνία, αυτό πάει πολύ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης, τονίζοντας πως «δεν μπορεί να συνεχίσεις μια ιστορία η οποία τραβούσε τόσα χρόνια. Δεν γίνεται να μην στηρίζεις μια συνομιλία, όταν θέλεις η πόλη να είναι πρωτεύουσα των Βαλκανίων».

Κατά την παρέμβασή του ο κ. Μπουτάρης έδωσε, σε ειρωνικούς τόνους, συγχαρητήρια στον κ. Καλαφάτη που «έβγαλε δήμαρχο» (δείτε εδώ).

Αναφερόμενος στη φράση του ότι θα είναι δήμαρχος έως τα 100 ο κ. Μπουτάρης ξεκαθάρισε ότι δεν εννοούσε ότι θα είναι ως φυσικό πρόσωπο.

«Εννοώ ότι αυτές οι έννοιες και οι ιδέες που περάσαμε μέσα και βγάλαμε την πόλη μέσα από έναν επαρχιωτισμό και τη μιζέρια, αυτές πρέπει να συνεχιστούν, δεν πρέπει να σταματήσουν. Και εγώ θα το κάνω τα πάντα έξω από τη δημοτική αρχή προκειμένου αυτή η ιστορία να προχωρήσει», υπογράμμισε.

Απαντώντας στα περί τοξικής ομπρέλας από τον Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε ότι η παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» πρότεινε πράγματα τα οποία έγιναν δεκτά, σε αντίθεση με τον κ. Καλαφάτη που δεν έχει προτείνει τίποτα. «Το μόνο που κάνει είναι να ψηφίζει αρνητικά και να με βρίζει μέσω του Σωκράτη Δημητριάδη», τόνισε, καλώντας τον δημοτικό σύμβουλο να ανακαλέσει τη δήλωσή του ότι ο δήμαρχος είναι «δήθεν Αρειανός».

Ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε δεδομένη τη συναινετική στάση της Πρωτοβουλίας, σε αντίθεση με την παράταξη των Εντάξει.