Skip to main content

Απάντηση NBA και Bucks: Επιβεβαιωμένος ο τραυματισμός Αντετοκούνμπο

Σε ανακοίνωση σημειώνεται πως ο τραυματισμός του 22χρονου παίκτη είναι υπαρκτός και χαρακτηρίζουν ψευδείς του ισχυρισμούς της ΕΟΚ.

Στις κατηγορίες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για οργανωμένο σχέδιο για την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο από το Eurobasket 2017 απάντησαν με δηλώσεις τους το ΝΒΑ και οι Milwaukee Bucks.

Υποστηρίζουν πως ο τραυματισμός του 22χρονου παίκτη είναι υπαρκτός και χαρακτηρίζουν ψευδείς του ισχυρισμούς της ΕΟΚ.

«Το ΝΒΑ και οι Μιλγουόκι Μπακς ακολούθησαν το απαιτούμενο πρωτόκολλο που προβλέπεται στη συμφωνία του ΝΒΑ με τη FIBA. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αντιμετωπίζει έναν τραυματισμό που έχει επιβεβαιωθεί μέσω πολλαπλών εξετάσεων και κάθε ισχυρισμός για το αντίθετο είναι ψευδής», αναφέρει η δήλωση.

Τη δική τους θέση εξέφρασαν πάντως και οι Milwaukee Bucks, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν και την οποία υπογράφει ο Jon Horst, general manager της ομάδας. Μέσω αυτής τα "ελάφια", όπως αναφέρει το sport24.gr, εξηγούν τι ακριβώς έγινε και οδήγησε στην αποχώρηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο από την εθνική ομάδα...

«Έπειτα από ένα σύντομο χρονικό διάστημα προετοιμασίας με την εθνική ομάδα της Ελλάδας, ο Γιάννης ανέφερε στο προσωπικό μας ότι αισθανόταν πόνο στο δεξί γόνατο όποτε έκανε ορισμένες κινήσεις. Εκείνη τη στιγμή επικοινωνήσαμε με την ελληνική εθνική ομάδα και ζητήσαμε να σταματήσει ο Γιάννης το τρέξιμο και τα άλματα για κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να ξεκουραστεί. Ο Δρ. William Raasch είχε διαβουλεύσεις με τον Δρ. Βουλγαρόπουλο της Εθνικής Ομάδας για τον τραυματισμό και ως εκ τούτου ο Γιάννης ξεκουράστηκε.

Ο Γιάννης έφυγε πρόσφατα από την εθνική ομάδα για να ταξιδέψει στην Κίνα για μια εμφάνιση, όπου επισκέφτηκε τον Suki Hobson, επικεφαλή Strength και Conditioning των Bucks. Ο Hobson έβαλε τον Γιάννη να κάνει μια σειρά ασκήσεων για να αξιολογήσει το γόνατό του και ανέφερε ότι εξακολουθούσε να παρουσιάζει σημαντικό πόνο σε βασικές κινήσεις.

Μετά την ανασκόπηση της έκθεσης που υπέβαλε ο Hobson, ο Dr. Raasch συνέστησε ότι λόγω του επαναλαμβανόμενου πόνου στο γόνατο ο Γιάννης δεν θα έπρεπε να συνεχίσει να παίζει αυτή τη στιγμή και ότι θα ήταν καλύτερο να επιστρέψει στο Milwaukee για περαιτέρω αξιολόγηση και για να ξεκινήσει ένα δομημένο, καθημερινό πρόγραμμα αποκατάστασης.

Ενόσω είναι πολύ απογοητευμένος που δεν θα παίξει στην εθνική ομάδα αυτή τη στιγμή, συμφωνούμε με τη σύσταση του ιατρικού μας προσωπικού και πιστεύουμε ότι αυτό γίνεται για το καλύτερο συμφέρον του Γιάννη. Έχει προγραμματιστεί να επιστρέψει στο Milwaukee αυτή την εβδομάδα προκειμένου να ξεκινήσει καθημερινές θεραπείες και το πρόγραμμα αποκατάστασης, ώστε να είναι έτοιμος για την προετοιμασία των Bucks».

Για το εν λόγω ζήτημα τοποθετήθηκε μιλώντας στον «ΣΠΟΡ FM» και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Τσαγκρώνης υπογραμμίζοντας πως ο παίκτης ήθελε να ενισχύσει τη γαλανόλευκη αλλά η ομάδα του έβαλε βέτο ξεκαθαρίζοντας πως η Ομοσπονδία θα παρουσιάσει αποδείξεις μετά το πέρας του τουρνουά.