Skip to main content

Απάντηση Πλακιωτάκη στον Τσελίκ: Σώζουμε χιλιάδες ζωές στο Αιγαίο

«Η Ελλάδα σκοτώνει γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο μπροστά στα μάτια της ΕΕ» λέει ο Τσελίκ - Έντονη απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προκάλεσαν οι δηλώσεις του εκπροσώπου του AKP Ομέρ Τσελίκ ο οποίος επιμένοντας στα fake news τόνισε μεταξύ άλλων ότι «μπροστά στα μάτια της ΕΕ, η Ελλάδα σκοτώνει ανθρώπους, μετανάστες, γυναίκες, παιδιά στο Αιγαίο».

Απαντώντας στα ψεύδη του Ομέρ Τσελίκ ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι «ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος ΑΚΡ γνωρίζει καλά ότι η πραγματικότητα είναι ακριβώς αντίθετη από αυτά που δηλώνει». «Η Ελλάδα σώζει χιλιάδες ζωές στο Αιγαίο. Ζωές που θέτουν σε κίνδυνο τα κυκλώματα διακινητών που η Τουρκία αφήνει να δρουν ανενόχλητα», συμπλήρωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

«Η αλόγιστη υποστήριξη όπλων δεν θα αποφέρει καλά αποτελέσματα για την ειρήνη στην περιοχή. Αυτοί που το επιτρέπουν δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Η Ελλάδα σκοτώνει ανθρώπους, μετανάστες, γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο μπροστά στα μάτια της ΕΕ» ανέφερε μεταξύ άλλων σε νέες προκλητικές του δηλώσεις κατά της Ελλάδας ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ και πρόσθεσε: «Πού θα μιλήσεις για συνείδηση και νόμο; Όταν παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα ενός ατόμου εκτός ΕΕ... γιατί δεν μιλάτε όταν μια χώρα μέλος της ΕΕ σκοτώνει γυναίκες και παιδιά; Αυτό είναι ξεκάθαρο ότι συγχωρεί τη σφαγή».

«Η Ελλάδα σκοτώνει γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο μπροστά στα μάτια της ΕΕ» λέει ο Τσελίκ

 

«Οι ΗΠΑ συσσωρεύουν όπλα στις βάσεις στην Ελλάδα(...) Η Ελλάδα παράγει αυτή τη στήριξη για να απειλήσει και να παρενοχλήσει την Τουρκία. Όσοι προσφέρουν στήριξη στην Ελλάδα θα πρέπει επίσης να τηρήσουν την απαραίτητη στάση. Λαμβάνοντας υπόψη την κρατική πολιτική της Ελλάδας, μια τέτοια αμέτρητη υποστήριξη όπλων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο δεν θα έχει θετικά αποτελέσματα ούτε για το ΝΑΤΟ ούτε για την ειρήνη της περιοχής. Βλέπουμε ότι αυτοί που έδωσαν αυτά τα όπλα και δημιούργησαν αυτές τις βάσεις δεν προειδοποίησαν την Ελλάδα για τη νομοθεσία» συνέχισε ο Ομέρ Τσελικ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματός του.

«Η Ελλάδα έχει στήσει τα ψέματα. Μιλάει για πίστη στις συνθήκες για την Ευρώπη αλλά ανοίγει ζητήματα, έχοντας μια ανεύθυνη συμπεριφορά σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Αυτό όμως, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Εξάλλου, το νόημα όλων αυτών ποιο είναι;» υπογράμμισε και κατηγορώντας την ΕΕ επισήμανε «γιατί δεν μιλάτε όταν μια χώρα μέλος της ΕΕ σκοτώνει γυναίκες και παιδιά;»

«Το μήνυμα που πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα είναι να καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης» συνέχισε.

Ο Τσελίκ αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της γερμανικής Βουλής, Βόλφγκάνγκ Κουμπίκι ο οποίος σε δηλώσεις του πριν από μερικές ημέρες χαρακτήρισε τον τούρκο πρόεδρο, «αρουραίο των υπονόμων».

«Οι δηλώσεις του Ομοσπονδιακού Προέδρου της Γερμανίας για τον Πρόεδρό μας δεν ξεπερνούν τις τυπικές ακροδεξιές δηλώσεις. Φυσικά και θα το καταδικάσουμε. Αυτό που λέγεται εδώ δεν έχει νόημα. Αλλά η πραγματική απειλή για τη δημοκρατία τους προέρχεται από τους πολιτικούς και τη γλώσσα των μέσων ενημέρωσης. Όλοι πρέπει να προσέχουν το στυλ τους. Στη Δημοκρατία της Τουρκίας θα πρέπει να δοθεί ο απαραίτητος δημοκρατικός σεβασμός για τον Πρόεδρο της Τουρκίας και τους θεσμούς της» κατέληξε.