Skip to main content

Απάντηση της «Εγνατία Οδός Α.Ε» στη ΣΑΤΕ

Ανακριβή χαρακτηρίζει η Εγνατία Οδός ΑΕ την καταγγελία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών και ΕΠΕ (ΣΑΤΕ) για απ΄ευθείας αναθέσεις έργων στον αυτοκινητόδρομο.
Η Εγνατία Οδός Α.Ε. σε ανακοίνωση της, υποστηρίζει ότι η καταγγελία της ΣΑΤΕ για απ΄ευθείας ανάθεση σωρείας έργων προϋπολογισμού 5,95 εκ. ευρώ είναι τελείως ανακριβής και προσθέτει ότι οι διαγωνισμοί αυτοί έγιναν με τη διαδικασία της πρόσκλησης περιορισμένου αριθμού εργοληπτικών επιχειρήσεων σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία για έργα επείγοντα καθώς αφορούν κατεπείγουσες εργασίες για την κατασκευή χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων (που δεν υπήρχαν στην Εγνατία Οδό), για την διευθέτηση και απορροή υδάτων και αντιμετώπιση πλημμυρών, για την άρση κατολισθήσεων στις παρειές του δρόμου, για την προστασία της άγριας πανίδας στην περιοχή των Γρεβενών, για την αποκατάσταση πρόσβασης σε αποκοπείσες περιοχές κ.ο.κ.

Όπως υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της η Εγνατία Οδός Α.Ε. η διαδικασία αυτή,προβλέπεται από την Κοινοτική Οδηγία ακριβώς επειδή είναι πολύ πιο γρήγορη, ώστε να αντιμετωπισθούν άμεσα οι έκτακτες συνθήκες και να αρθούν οι καταστροφικές συνέπειές τους χωρίς να προκαλέσουν περαιτέρω ζημιές και καταλήγει ότι πρόκειται για απολύτως νόμιμη διαδικασία η οποία ελέγχεται και από το Ελεγκτικό Συνέδριο.