Skip to main content

Η απάντηση Τσαβλή στις κατηγορίες για τη συνεδρίαση με θέμα τον ΟΑΣΘ

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης απάντησε στις κατηγορίες ότι δεν μπόρεσε να βάλει τάξη και για την παρουσία της αστυνομίας.

Απάντηση στις κατηγορίες που δέχθηκε ότι δεν μπόρεσε να βάλει τάξη στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τον ΟΑΣΘ έδωσε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο πρόεδρος του συμβουλίου, Δρόσος Τσαβλής.

«Πώς μπορεί κάποιος να σταματήσει τους λεκτικούς προπηλακισμούς; [...] Ο μόνος τρόπος που διαθέτει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είναι να διακόψει τη συνεδρίαση. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Αν φωνάζει κάποιος περισσότερο από κάποιον άλλο, φαντάζεστε τι μπορεί να γίνει. Έτσι δεν μπορώ να διακόψω κάποιους που φωνασκούν, φωνάζοντας περισσότερο από αυτούς. Διακόπτω τη συνεδρίαση, διακόπτω τη μετάδοση από την TV100 για να έλθει η ειρήνη», τόνισε ο κ. Τσαβλής.

Ο ίδιος μάλιστα απαντώντσς αιχμές της Κατερίνας Νοτοπούλου, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» για την παρουσία της αστυνομίας μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου (δείτε εδώ), σημείωσε ότι ο μοναδικός αστυνομικός που βρίσκεται στην αίθουσα αυτή είναι ο δικός της αστυνομικός που την προστατεύει ως μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου.

Ο κ. Τσαβλής αναφέρθηκε ακόμα και σε μια ακόμα κατηγορία που δέχθηκε για το ότι δεν αντέδρασε όταν κατηγόρησαν το ΑμεΑ παιδί του πρώην προέδρου του ΟΑΣΘ, Στέλιου Παππά. Ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι δεν άκουσε αυτά τα λόγια και για αυτό δεν αντέδρασε σε κάτι τέτοιο. «Πρώτον, κάποιος που ήταν μέσα στην αίθουσα δεν ήταν δυνατόν να ακούσει οτιδήποτε γινόταν έξω από την αίθουσα με τις φασαρίες που γινόντουσαν εδώ. Δεύτερον, εγώ προσωπικά που έχω αφιερώσει τη ζωή μου στα ΑμεΑ από φοιτητής, δεν θα καθόμουν χωρίς να αντιδράσω».

Μάλιστα ο ίδιος συνέχισε καλώντας του δημοτικούς συμβούλους να καταλάβουν ποια είναι τα όρια. «Δεν θέλω να ξαναδώ συγκρούσεις άκρων - δεν λέω ακραίων, δεν υπάρχουν ακραίοι - άκρων. Εδώ δεν είναι κοινοβούλιο, είναι δημοτικό συμβούλιο. Είναι συμβούλιο που θα ασχοληθεί με το δέντρο, τη λακκούβα, το σχολείο», εξήγησε.