Skip to main content

Απάντηση Τζιτζικώστα στον Τσίπρα: Η Δημοκρατία δεν είναι γραβάτα

Ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας κάλεσε τον πρωθυπουργό να θέσει τη συμφωνία με την πΓΔΜ στην κρίση του ελληνικού λαού.

Απάντηση στις αναφορές του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, έδωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο περιφερειάρχης κάλεσε τον πρωθυπουργό να θέσει τη συμφωνία με την πΓΔΜ στην κρίση του ελληνικού λαού.

«Οι θέσεις και οι απόψεις μου ήταν και παραμένουν πάντα σταθερές. Το να με κατηγορεί ο κ. Τσίπρας για υποκρισία δεν θα το σχολιάσω, το αφήνω στην κρίση των Ελλήνων πολιτών, που θυμούνται και ξέρουν πολύ καλά ποιοι είναι οι υποκριτές σ' αυτή τη χώρα. Ακριβώς το ίδιο όμως πιστεύω ότι πρέπει να κάνει και ο Πρωθυπουργός με τη 'συμφωνία' του με τα Σκόπια: Να τη θέσει στην κρίση του ελληνικού λαού είτε με δημοψήφισμα, είτε με εκλογές. Είναι ο μόνος δίκαιος και δημοκρατικός δρόμος. Άλλωστε, η Δημοκρατία δεν είναι γραβάτα για να τη φοράς μόνο όποτε βολεύει!», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο πρωθυπουργός καυτηρίασε την στάση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος -όπως υποστήριξε- «σήμερα δίνει αγώνα κατά της σύνθετης ονομασίας, όταν στο παρελθόν ακολουθούσε τη γραμμή που είχε χαράξει ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι» (δείτε εδώ).