Skip to main content

Απάντηση Ζέρβα στις κριτικές: Έχουμε στρατηγικό πλάνο για την πόλη

Η Θεσσαλονίκη δεν θα χάσει άλλη μία δεκαετία με διαβουλεύσεις, τόνισε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας και κάλεσε σε συνεργασία για υπερβάσεις.

Του έργου της διοίκησής του υπεραμύνθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, απαντώντας στις κριτικές που δέχεται το τελευταίο διάστημα για ζητήματα στρατηγικής και σχεδιασμού.

Μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, ο κ. Ζέρβας δήλωσε ανοιχτός στην κριτική, τόνισε όμως ότι αυτή πρέπει να έχει ερείσματα στην πραγματικότητα. «Αριθμητικά λίγες φωνές με εγκαλούν για την απουσία έργου. Είμαι ανοιχτός στην κριτική, καλόπιστη ή κακόπιστη. Με μια βασική προϋπόθεση, όμως να έχει ερείσματα στην πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ζέρβας, στην τοποθέτησή του, σημείωσε ότι «τους τελευταίους δέκα μήνες φέραμε ζητήματα στο επίκεντρο διαλόγου. Είναι τόσα πολλά τα ανοιχτά μέτωπα και πιεστικές οι ανάγκες. Ασχοληθήκαμε με το μετρό, τον ΟΑΣΘ, το λιμάνι, το αεροδρόμιο, το flyover, τις μεγάλες υποδομές με όσα γίνονται στην πόλη. Θα ασχολούμασταν αν δεν είχαμε τον κορωνοϊό και άλλα».

Μιλώντας για το έργο που έχει υλοποιηθεί ο κ. Ζέρβας τόνισε η διοίκησή του συμμαζεύει την καθαριότητα, εκσυγχρονίζει υπηρεσίες και διαδικασίες. «Ασφαλτοστρώνουμε δρόμους από την πρώτη μέρα και δεν αφήνουμε τις παρεμβάσεις για προεκλογική αξιοποίηση και προχωράμε σε ατζέντα έργων. Όλα τα βρήκαμε λιμνάζοντα, πολλά σε μηδενικό σημείο, την πλατεία Ελευθερίας, το Μουσείο Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, την ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους, το ντεκ στην παραλία, τους Στάβλους Παπάφη, το γήπεδο του ΠΑΟΚ, τη ΔΕΘ», ανέφερε ο κ. Ζέρβας.

Όπως είπε, «όλα αυτά είναι στη δική μας ατζέντα, είτε είχαν ξεκινήσει, είτε είχαν βαλτώσει, είτε ήταν πολλά χρόνια στην αδράνεια και στην αδιαφορία, είναι θέματα τα οποία σε καθημερινή βάση προσπαθούμε για να υλοποιηθούν και να μεταμορφώσουν την εικόνα της πόλης».

Ο κ. Ζέρβας σημείωσε ότι όλα αυτά για κάποιους μπορεί να μην αποτελούν στρατηγικό πλάνο αλλά, όπως ανέφερε, ο δήμος έχει στρατηγικό πλάνο το οποίο υπηρετεί παράλληλα με την αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητας.

«Ας έχουν επιτέλους μια σαφή εικόνα για το τι θέλουν ακριβώς από εμάς. Εμείς τα θέλουμε όλα και ασχολούμαστε με όλα. Θα ήθελαν ίσως κάποιοι να αναλωθούμε σε ημερίδες και σε διαβουλεύσεις και η Θεσσαλονίκη να χάσει άλλη μια δεκαετία. Έχασε πολλές δεκαετίες, πολλά κουφάρια της πόλης, το δείχνουν αυτό. Ας περάσει κάποιος από την πλατεία Διοικητηρίου, από το 1990, τριάντα χρόνια ένα κουφάρι, εμείς το βάλαμε μπρος. Επιλέγουμε να κάνουμε αυτό, γνωρίζοντας το κόστος. Όμως όταν έρθουν τα πρώτα αποτέσματα στο φως θα δει όλη η πόλη ότι υπάρχει και η στρατηγική και το σχέδιο αλλά και η διάθεση υλοποίησης», τόνισε ο δήμαρχος, ασκώντας κριτική στην αντιπολίτευση, την οποία κατηγόρησε ότι δεν υπάρχουν προτάσεις.

Κάλεσε να γίνει μια υπέρβαση και να σταματήσει στην πόλη να γίνεται ότι επί δεκαετίες. «Στο τέλος αυτής της τετραετίας να έχουν γίνει πολλά με τα οποία πολλοί θα είμαστε περήφανοι», κατέληξε.