Skip to main content

Απαντήσεις για την κοστολόγηση αγαθών και υπηρεσιών σε ημερίδα του ΕΕΘ

Η ημερίδα αποτέλεσε μια δράση που είχε στόχο να βοηθήσει τους επαγγελματίες να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τη θέση τους στην αγορά.

Ημερίδα με το πολύ σημαντικό για τους επαγγελματίες θέμα «χρηματοροές-κοστολόγηση», διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης μετά από εισήγηση της Επιτροπής Στήριξης Σωματείων και Επαγγελματικών Συλλόγων.

Η διοίκηση του ΕΕΘ και ο πρόεδρος του κ. Μιχάλης Ζορπίδης είναι πάντα θετικοί προς την κατεύθυνση υλοποίησης δράσεων που θα προσφέρουν στους επαγγελματίες ακόμη περισσότερα εφόδια για να βελτιώσουν την θέση τους στην αγορά.

Κεντρικός εισηγητής της ημερίδας ήταν ο γνωστός Οικονομικός Σύμβουλός κ. Θεόδωρος Χασαπίδης.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Σάββας Κεσίδης, κατά την διάρκεια του εναρκτήριου χαιρετισμού του «η επιτροπή εισηγήθηκε τη διοργάνωση αυτής της ημερίδας, ανταποκρινόμενη στα αιτήματα Επαγγελματικών Σωματείων. Ένα σημαντικό θέμα που μας απασχολεί καθημερινά όλους και είναι άκρως επίκαιρο μετά το κύμα ανατιμήσεων που αντιμετωπίζει η αγορά, είναι η κοστολόγηση των αγαθών και υπηρεσιών, πράγμα σημαντικότατο για την ομαλή λειτουργία και επιβίωση της επιχείρησης».

Από πλευράς διοίκησης του ΕΕΘ στην ημερίδα εκπροσωπώντας και το πρόεδρο κ. Μιχάλη Ζορπίδη, χαιρετισμό απεύθυνε ο Οικονομικός Επόπτης του φορέα και Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Ιακώβου ο οποίος, αναδεικνύοντας την σημαντικότητα της σωστής κοστολόγησης στις επιχειρήσεις, μεταξύ άλλων υπογράμμισε «αν μπορούμε να κάνουμε σωστές διορθώσεις στις επιχειρήσεις μας (σ.σ. στη κοστολόγηση) σημαίνει ότι θα έχουμε μακροζωία και θα μπορούμε να είμαστε μέσα στην αγορά ανταγωνιστικοί και τα επόμενα χρόνια».

Λαμβάνοντας τον λόγο ως κεντρικός εισηγητής ο κ. Χασαπίδης ξεκίνησε εξηγώντας «χρηματοροές είναι τα χρηματικά ποσά που εισέρχονται και εξέρχονται από μια επιχείρηση σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Είναι οι κάθε είδους εισπράξεις και πληρωμές που πραγματοποιούνται από την επιχείρηση».

Ο κ. Χασαπίδης χαρακτήρισε, πολύ σημαντικό εργαλείο την κατάσταση των χρηματοροών μιας επιχείρησης, «γιατί παρέχει πληροφορίες για τη βιωσιμότητα της».

Όσον αφορά την κοστολόγηση την περιέγραψε ως τη μέθοδο προσδιορισμού του κόστους μιας επιχείρησης μέσω συστηματικής συγκέντρωσης, κατάταξης, καταγραφής και επιμερισμού των δαπανών της, ώστε να προσδιοριστεί το κόστος παραγωγής των προϊόντων ή και των παραγωγικών διαδικασιών, ή και των υπηρεσιών της.

Η Επιτροπή Στήριξης Σωματείων και Επαγγελματικών Συλλόγων αποτελείτε εκτός από τον πρόεδρο της κ. Σάββα Κεσίδη, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ), από τα εξής μέλη:

-Θεοφανεία (Φανή) Μπλιούμη, Πρόεδρος Τμήματος Επαγγελματιών - Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΕΕΘ

- Μανώλης Σύλλης, Μέλος Διοικητικής Επιτροπής – Διοικητικού Συμβουλίου ΕΕΘ

- Ανδρέας Τερζίδης-Κυραμπαλίδης, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΕΕΘ

- Ηρακλής Ρόντσης, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΕΕΘ

- Λάκης Καλαμπάκας, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΕΕΘ

- Σταύρος Μπάσιας, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΕΕΘ

Μετά το τέλος της Ημερίδας απεστάλη στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία όσων την παρακολούθησαν, ένα πολύ χρήσιμο ψηφιακό πρόγραμμα κοστολόγησης.