Skip to main content

Απάτη πίσω από δύο κατασκευαστικές εταιρείες

Κατασκευαστικές εταιρείες είχαν στήσει τέσσερις επιτήδειοι, οι οποίοι είχαν αποσπάσει από πελάτες περισσότερες από 534.000 ευρώ σε διάστημα τριετίας, χωρίς να έχουν εκτελέσει κανένα από τα έργα που αν

Κατασκευαστικές εταιρείες είχαν στήσει τέσσερις επιτήδειοι στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι είχαν αποσπάσει από πελάτες περισσότερες από 534.000 ευρώ σε διάστημα τριετίας, χωρίς να έχουν εκτελέσει κανένα από τα έργα που ανέλαβαν.

Συγκεκριμένα, δικογραφία σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης, σε βάρος τεσσάρων νέων ημεδαπών, τριών ανδρών 30, 30 και 29 ετών και μίας 26χρονης γυναίκας για τα αδικήματα της «απάτης», «πλαστογραφίας» και «υπεξαίρεσης».

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, είχε ιδρυθεί κατασκευαστική εταιρεία, με ιδιοκτήτρια την 26χρονη και συμμετέχοντες τους δύο 30χρονους, καθώς επίσης και άλλη μία κατασκευαστική εταιρεία στην οποία συμμετείχε ο ένας εκ των 30χρονων, με ιδιοκτήτη τον 29χρονο. Οι εταιρείες αναλάμβαναν ανακαινίσεις, τοποθετήσεις κουφωμάτων και άλλες παρόμοιες εργασίες σε κατοικίες.

Συνολικά, οι παραπάνω απέσπασαν για προκαταβολές, από τον Ιούλιο του 2008 έως τον Νοέμβριο του 2011 από 30 άτομα, το χρηματικό ποσό των 534.976 ευρώ, ενώ δεν αποπεράτωσαν καμία από τις εργασίες τις οποίες ανέλαβαν.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ ο ένας από τους 30χρονους συνελήφθη, βάσει εντάλματος που εκδόθηκε από τον 5ο Ανακριτή Θεσσαλονίκης.