Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018
x

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Σε ηλικία 96 ετών, απεβίωσε εχθές ο Παντελής Κωνσταντινίδης, ένα από τα πλέον εξέχοντα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας της Βόρειας Ελλάδας και πρώην πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελη

Σε ηλικία 96 ετών, απεβίωσε εχθές ο Παντελής Κωνσταντινίδης, ένα από τα πλέον εξέχοντα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας της Βόρειας Ελλάδας και πρώην πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Ο Παντελής Κωνσταντινίδης, που υπήρξε ιδρυτής της βιομηχανίας ζυμαρικών ΜΑΚΒΕΛ και συνιδρυτής της EURIMAC, γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια της Μ. Ασίας στις 8 Φεβρουαρίου 1917.

Μετά την αποφοίτησή του από το Τμήμα Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης δραστηριοποιήθηκε στον επιχειρηματικό τομέα και το 1939 δημιούργησε τη βιομηχανία  ΜΑΚΒΕΛ και, το 1996, τη βιομηχανία ζυμαρικών EURIMAC, στην οποία ήταν κατά 50% μέτοχος.

Είχε διατελέσει πρόεδρος του ΕΒΕΘ ( 1988-1997), πρόεδρος και επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ 1981-1985), πρόεδρος της Επιτροπής Χρηματοδοτήσεων Βορείου Ελλάδος και Θράκης της ΕΤΒΑ, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, σύμβουλος της Τράπεζας Βιομηχανικής Ανάπτυξης (ΕΤΒΑ), μέλος των δ.σ. της Τράπεζας της Ελλάδος, του Χρηματιστηριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, του Κέντρου Επιχειρηματικής Πολιτιστικής Ανάπτυξης Κ.Ε.Π.Α. και της Εταιρείας Ανάπτυξης Ιδιωτικών Υποδομών και ιδρυτικό μέλος και μέλος του δ.σ. του Συλλόγου Φίλων Μουσικής.

Η νεκρώσιμος ακολουθία  θα τελεστεί αύριο Δευτέρα, στις 10:00, από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

 φωτογραφία: naftemporiki
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ