Skip to main content

Απέχει λόγω κορωνοϊού η παράταξη Νοτοπούλου από το δημοτικό συμβούλιο

Η διοίκηση Ζέρβα αντιμετωπίζει τη δημόσια υγεία ως ζήτημα επικοινωνιακής διαχείρισης σε προεκλογική περίοδο, αναφέρει η παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί»

Χωρίς την παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» της Κατερίνας Νοτοπούλου θα πραγματοποιηθεί η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, που ανακοίνωσε ότι απέχει από τη συνεδρίαση υπό τον φόβο εξάπλωσης του κορωνοϊού, ενώ αφήνονται αιχμές στη διοίκηση Ζέρβα για τη διαχείριση της κατάστασης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δρόσο Τσαβλή, «η συμβολική αλλά και ουσιαστική αυτή στάση στοχεύει στο να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς η δημόσια υγεία δεν μπορεί να συνεχίσει να αντιμετωπίζεται από τη Διοίκηση του Δήμου και το Προεδρείο του Σώματος ως ζήτημα επικοινωνιακής διαχείρισης σε επίπεδο προεκλογικής εκστρατείας».

Η παράταξη της κ. Νοτοπούλου επισημαίνει πως «έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που φέρουμε ως αιρετοί εκπρόσωποι των πολιτών αλλά και της υποχρέωσης που συλλογικά φέρουμε ως προς την προστασία της δημόσιας υγείας ,ζητούμε η Διοίκηση του Δήμου να αντιμετωπίσει την κατάσταση με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ωριμότητα. Με ψυχραιμία και εγρήγορση.

Η παράταξη «Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ» δεν θα ενισχύσει ούτε θα συνηγορήσει στην απουσία στρατηγικής διαχείρισης της κρίσης από την εξάπλωση του κορωνοιού στην πόλη μας.

Δεν θα επιτρέψουμε διά της παρουσίας μας  τον περαιτέρω ευτελισμό του Δημοτικού Συμβουλίου όταν ,αντί να αξιοποιηθούν όλα τα πρόσφορα μέσα για συζήτηση ,επιλέγεται η απλή έγκριση θεμάτων από την πλειοψηφία ,με υπονόμευση της ουσιαστικής τοποθέτησης επί τόσο σοβαρών ζητημάτων για την πόλη, όπως αυτό της παρούσας συγκυρίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια.

Είναι όμως η πρώτη φορά που γίνεται τόσο καταφανής διάκριση μεταξύ Δημοτικών Συμβούλων που ανήκουν στην παράταξη του Δημάρχου και των υπόλοιπων και μάλιστα σε θέματα υγείας.

Όπως δηλώσαμε άλλωστε σε κοινή επιστολή μας με την παράταξη του Σπύρου Βούγια «Πολύχρωμη Θεσσαλονίκη», η αντιμετώπιση της διαχείρισης της κατάστασης ,μετά το πρώτο διαγνωσμένο κρούσμα στην χώρα εντός του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, από την πλευρά της Διοίκησης του Δήμου ήταν μυστικοπαθής, ανεύθυνη, επιεικώς απαράδεκτη».

Στη συνέχεια της επιστολής η παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» ζητά από τη διοίκηση:

  • την εναρμόνιση του Δήμου Θεσσαλονίκης με όλες τις συστάσεις του ΕΟΔΥ, του Υπουργείου Υγείας, και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
  • τη λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων προστασίας του προσωπικού του Δήμου Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα των εργαζομένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
  • την εντατικοποίηση των μέτρων ατομικής προστασίας, και ελαχιστοποίησης του συγχρωτισμού προκειμένου να ανακοπεί η αλυσίδα διασποράς και να περιοριστούν τα κρούσματα στην κοινότητα.

«Η συστηματική ενημέρωση των πολιτών δεν μπορεί να γίνεται με διανομή φυλλαδίων από τον Δήμαρχο, ούτε με χειραψίες στην πλατεία Αριστοτέλους για λίγες ώρες .Χρειάζεται στοχευμένη καμπάνια ενημέρωσης και παραδειγματική συμπεριφορά των στελεχών της Διοίκησης. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι με ωριμότητα και αποφασιστικότητα αυτόν τον νέο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία στο βαθμό που η Δημοτική Αρχή, ως υπεύθυνος φορέας της Πολιτείας θα επιδείξει προσήλωση στην επιστημονική τεκμηρίωση, στην κοινωνική συναίνεση και τη δημόσια λογοδοσία. Στην ανάληψη της ευθύνης που φέρει ως Διοίκηση», καταλήγει η επιστολή.