Skip to main content

Απειλείται ο σταθμός του μετρό στο Παπάφειο

Με 12, αντί για 13 σταθμούς, κινδυνεύει να μείνει το μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς η προσφυγή του Μητροπολίτη Άνθιμου δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στον σταθμό «Παπάφειο», ο οποίος θεωρείται ένας από τους ση
Με 12, αντί για 13 σταθμούς κινδυνεύει να μείνει το μετρό Θεσσαλονίκης καθώς έχει προκύψει σοβαρό πρόβλημα με τον σταθμό «Παπάφειο», ο οποίος θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους τουμετρό καθώς θα εξυπηρετεί όσους μένουν στην ανατολική πλευρά τουκέντρου και στην Τούμπα. Παρόλα αυτά, ο σταθμός βρίσκεται στον αέρα καιυπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καταργηθεί.

Το πρόβλημα ξεκινάει από την απόφαση της  διοίκησης του ορφανοτροφείου, πρόεδρος του οποίου είναι ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας απαιτώντας να σταματήσουν οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης των 900 τ.μ. που χρειάζονται για την κατασκευή του σταθμού.

Το πρόβλημα που προέκυψε στην ουσία μπλοκάρει τις εργασίες του μετρό, αφού για να συνεχίσουν τη διάνοιξη των σηράγγων του, θα πρέπει στα σημεία όπου προγραμματίζεται η κατασκευή των σταθμών να έχει προηγηθεί η μετατόπιση των δικτύων και των αγωγών των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας, αλλά και να κατασκευαστεί το περίβλημα του σταθμού. Ωστόσο, στο Παπάφειο δεν υπάρχει καν άδεια για την εγκατάσταση των συνεργείων.

Για «κεραυνό εν αιθρία» κάνει λόγο το υπουργείο Υποδομών, σχολιάζοντας την απόφαση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.