Skip to main content

Απειλείται «πόλεμος» μεταξύ κυβέρνησης –τραπεζιτών

Αποφασισμένες να φτάσουν έως και τη Φραγκφούρτη είναι οι ελληνικές τράπεζες, στην περίπτωση που τα βασικά αιτήματά τους για το νομοσχέδιο περί προστασίας των δανειοληπτών δεν γίνουν αποδεκτά
Αποφασισμένες να φτάσουν έως και τη Φραγκφούρτη είναι οι ελληνικές τράπεζες, στην περίπτωση που τα βασικά αιτήματά τους για το νομοσχέδιο περί προστασίας των δανειοληπτών δεν γίνουν αποδεκτά. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι οι εγχώριοι τραπεζίτες θα ζητήσουν την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), εφόσον διαπιστώσουν ότι η κυβέρνηση παραμένει αμετακίνητη στις θέσεις της. Κάτι τέτοιο, όμως, πρακτικά σημαίνει ότι θα κηρυχθεί πόλεμος με την κυβέρνηση και οι καταστάσεις θα οδηγηθούν στα άκρα.

 Οι τραπεζίτες όμως είναι αποφασισμένοι να τραβήξουν το σκοινί, αν, για παράδειγμα, διαπιστώσουν ότι το βασικό τους αίτημα, που είναι η εξαίρεση της στεγαστικής πίστης από τη ρύθμιση οφειλών, δεν περάσει. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή είναι η πρώτη από τις 14 παρατηρήσεις που έκαναν επί του κειμένου του νομοσχεδίου, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Κατά συνέπεια, όπως γίνεται αντιληπτό, οι επόμενες μέρες, μέχρι της οριστικοποίησης του σχετικού κειμένου, θα είναι πολύ κρίσιμες, καθώς θα διαφανούν οι εκατέρωθεν προθέσεις.