Skip to main content

Μετρό: Ανοίγει μία ακόμα λωρίδα στην οδό Μοναστηρίου (φωτο)

Οι εργασίες γίνονται με αφορμή την ολοκλήρωση των έργων κατασκευής της εισόδου του σταθμού «Δημοκρατίας», κάτι που επιτρέπει διαπλάτυνση της οδού.

Σε εξέλιξη βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες εργασίες για την περαιτέρω διαπλάτυνση της οδού Μοναστηρίου με την απομάκρυνση των κιγκλιδωμάτων του Μετρό.

Πρόκειται για το τμήμα με κατεύθυνση προς το κέντρο από το ύψος της Μιχαήλ Καλού, έως το ύψος περίπου του ξενοδοχείου Holiday Inn.

Οι εργασίες γίνονται με αφορμή την ολοκλήρωση των έργων κατασκευής της εισόδου του σταθμού «Δημοκρατίας», γεγονός που επιτρέπει επιπλέον διαπλάτυνση της οδού Μοναστηρίου, με τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας να γίνονται πλέον τρεις στο συγκεκριμένο σημείο.

«Εφόσον ολοκληρώθηκαν τα έργα της εισόδου μπορούμε να προχωρήσουμε στη διαπλάτυνση του δρόμου αλλά και του πεζοδρομίου προκειμένου να δώσουμε και μία ανάσα στα καταστήματα που βρίσκονται από τη νότια πλευρά», ανέφερε στην Voria.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος.

Προς το παρόν, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες διαμόρφωσης των πεζοδρομίων και διευθέτησης των υπόγειων δικτύων, με την παράδοση του τμήματος να αναμένεται στο προσεχές διάστημα.