Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020
x

«ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ», ΛΕΕΙ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΐΔΗΣ

Για τρομοκρατική ενέργεια έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης. Καταδίκη της βομβιστικής επίθεσης από ΝΔ.

«Η τρομοκρατία έδειξε το πιο απεχθές πρόσωπο. Ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την παγίδα θανάτου που έστησαν οι τρομοκράτες», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τη χθεσινοβραδινή έκρηξη στα Κάτω Πατήσια από την οποία σκοτώθηκε ένας 15χρονος και τραυματίστηκαν η 10χρονη αδερφή του και η μητέρα του, αφγανικής καταγωγής.

«Οι δολοφόνοι μας θεωρούν όλους εχθρούς είτε πρόκειται για αστυνομικούς είτε για μετανάστες είτε για οποιονδήποτε πολίτη. Οι τρομοκράτες είναι απέναντι σε ολόκληρη την κοινωνία αλλά και η κοινωνία είναι απέναντί τους και είναι χρέος μας να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Κάθε φορά που πραγματοποιούν τέτοιες ενέργειες κάνουν λάθη και έρχονται όλο και πιο κοντά μας. Αυτές οι ενέργειές τους τους ξεγυμνώνουν και θα τους αποκαλύψουμε», υπογράμμισε ο υπουργός, ο οποίος μετέβη στο σημείο της έκρηξης.

Αντίδραση από ΝΔ

Για τεράστιο έλλειμμα δημόσιας ασφάλειας κατηγόρησε την κυβέρνηση η ΝΔ, η οποία καταδίκασε τη βομβιστική επίθεση στα Πατήσια.

«Η πολλοστή βομβιστική επίθεση τους τελευταίους μήνες, φέρνει με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο το τεράστιο έλλειμμα δημόσιας ασφάλειας σήμερα στη χώρα μας. Οι τοποθετήσεις ισχυρών εκρηκτικών μηχανισμών, τα συχνότατα επεισόδια με πάσης φύσεως ταραχοποιούς και η μεγάλη έξαρση της εγκληματικότητας, πιστοποιούν το πρόβλημα.

Με την συγκεκριμένη αφορμή, καλούμε για μία ακόμη φορά τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να πάρει το ταχύτερο δυνατόν μέτρα μετά από έξι μήνες διαπιστώσεων και να σταματήσει επιτέλους να παριστάνει τον θεατή, μπροστά στα αλλεπάλληλα πλέον συμβάντα.

Δυστυχώς, ο κ. Χρυσοχοΐδης έσπειρε ανέμους και η χώρα θερίζει θύελλες. Η Ελλάδα όμως δεν αντέχει άλλο την αδράνεια και την αβουλία της κυβέρνησης σε έναν εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα.

Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι θα στηρίξει με υπευθυνότητα κάθε προσπάθεια στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της δημόσιας ασφάλειας. Αρκεί να υπάρξει τέτοια πρόθεση και από την πλευρά της κυβέρνησης», τόνισε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Νικόλαος Δένδιας.A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ