Skip to main content

Απεργία σε επισιτισμό-τουρισμό την Πέμπτη σε Θεσσαλονίκη, Πιερία και Χαλκιδική

Τα αιτήματα του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών-Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής.

Την απόφασή του να προχωρήσει σε απεργία την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου από τις 6 το πρωί έως τις 6:00 π.μ. της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου γνωστοποίησε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών-Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής.

«Στις 26, στέλνουμε σαφές και αποφασιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση, να μην τολμήσει να φέρει το νέο νομοσχέδιο, που έρχεται να βάλει χέρι στο ωράριο μας, επιτρέποντας στην εργοδοσία να βάζει απλήρωτες υπερωρίες στις πλάτες μας! Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να βάλει χέρι σε δικαιώματα που κατέκτησαν οι εργάτες με αγώνες και αίμα!», αναφέρει το ΣΕΤΕΠΕ, μεταξύ άλλων, και διευκρινίζει τα αιτήματά του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κατόπιν συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου μας και στα πλαίσια των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης που είχε προηγηθεί, αποφασίστηκε η προκήρυξη απεργίας, την Πέμπτη 26/11 από τις 6π.μ. έως της 5.59π.μ. της επομένης(27/11), στον κλάδο μας (Επισιτισμό-Τουρισμό), στην περιοχή ευθύνης του Συνδικάτου.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Να καταργηθούν όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι και μέτρα των μνημονίων των ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ και όλες οι αντεργατικές διατάξεις των ΠΝΠ.
Να μην τολμήσουν να περάσουν κανέναν αντεργατικό - αντιλαϊκό νόμο, την στιγμή που οι εργαζόμενοι και ο λαός στενάζουν από τις επιπτώσεις της κρίσης και της πανδημίας.
Να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.
Να δοθούν κανονικά το δώρο Χριστουγέννων, οι άδειες και το επίδομα αδείας, με βάση το μισθό των εργαζομένων.
Να μην περάσει το αίσχος των απλήρωτων υπερωριών.
Να χορηγηθεί το επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας.
Άμεση διακοπή πληρωμών και χρεώσεων σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και εφορία.
Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων.
Κατοχύρωση ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα. Να γίνει υποχρεωτική η εφαρμογή τους σε όλο τον κλάδο.
Να απαγορευτούν οι απολύσεις.
Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία και ένταξη του κλάδου του Επισιτισμού.
Κοινωνική Ασφάλιση και Υγεία για όλους, δημόσια, υποχρεωτική. Κατάργηση του νόμου Βρούτση – Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία και στην Ασφάλιση. Δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και των εργοδοτών.
Δωρεάν πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή και στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-Εργασία».
Να ενταχτούν όλοι οι εργαζόμενοι του Επισιτισμού στο μηχανισμό στήριξης χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Να πληρώνεται την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα η αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Στις 26, στέλνουμε σαφές και αποφασιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση, να μην τολμήσει να φέρει το νέο νομοσχέδιο, που έρχεται να βάλει χέρι στο ωράριο μας, επιτρέποντας στην εργοδοσία να βάζει απλήρωτες υπερωρίες στις πλάτες μας! Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να βάλει χέρι σε δικαιώματα που κατέκτησαν οι εργάτες με αγώνες και αίμα!

Δε θα μας φιμώσει ούτε η άγρια καταστολή της κυβέρνησης, ούτε οι νόμοι που θέλουν να σταματήσουν την συνδικαλιστική δράση μας. Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή, οργανωμένα και αποφασιστικά θα παλεύουμε μέχρι να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες του λαού!

Το κίνημα δε μπαίνει στον γύψο!
Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας!
Κανένας μόνος του!
Τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή!»