Skip to main content

Απεργιακός πυρετός σε όλη τη χώρα

Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει σήμερα η χώρα, λόγω της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Προβλήματα στις μετακινήσεις. Δυο συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη.

Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει σήμερα η χώρα, λόγω της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης.

Δυο συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα, στις 10.30 πμ το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ έξω από το Εργατουπαλληλικό Κέντρο και την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς.

Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί τέσσερις προσυγκεντρώσεις οι οποίες θα ενσωματωθούν στην συγκέντρωση του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ. Ειδικότερα, στις 9.00 εργαζόμενοι από το Σωματείο Λιμένος Ελλάδος, στις 10.00 προσυγκέντρωση στην Καμάρα από τα πρωτοβάθμια σωματεία, στις 10:30 στο Άγαλμα του Λαμπράκη η προσυγκέντρωση της Αντιεξουσιαστικής Κινησης Θεσσαλονικης, και στις 10.00 προσυγκέντρωση στις Δωδεκαόροφες από τους Αγανακτισμένους δυτικών συνοικιών.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 π.μ. στο Πεδίον του Άρεως.

Στην απεργία, συμμετέχουν υπάλληλοι του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, στην Υγεία την Παιδεία και τη Δικαιοσύνη, στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε ασφαλιστικά Ταμεία, ιδιωτικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε Τράπεζες, στη Ναυτιλία κ.ά.

Σε στάσεις εργασίας θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:30 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Ακινητοποιημένοι αναμένεται να παραμείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ, ενώ στην απεργία θα συμμετέχει και η ΟΣΥΠΑ. Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην απεργία.

Απόφαση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις έλαβε σε έκτακτη συνεδρίασή της η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ. Κλειστά θα παραμείνουν τα δικαστήρια, λόγω της συμμετοχής της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) στην απεργία.

Επίσης θα υπολειτουργήσουν τα δημόσια σχολεία λόγω της συμμετοχής δασκάλων και καθηγητών στην απεργία, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, η Πρόνοια και το ΕΚΑΒ. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 π.μ. έως τις 3.00 μ.μ..