Skip to main content

Στα κάγκελα οι πωλητές λαϊκών αγορών: Προχωρούν σε απεργία την ερχόμενη εβδομάδα

Μετά το αδιέξοδο της σημερινής νέας τηλεδιάσκεψης με την ηγεσία των αρμόδιων υπουργείων, οι πωλητές αποφάσισαν να προκηρύξουν απεργία.

Άκαρπη αποδείχθηκε η νέα τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού και του γενικού γραμματέα εμπορίου και προστασίας καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη με την επιτροπή εργαζομένων στις λαϊκές αγορές και αντικείμενο το νέο νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο, με τους τελευταίους μάλιστα να προκηρύσσουν απεργία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης, «δυστυχώς η κυβέρνηση, δια των εκπροσώπων της, δεν είχε να προσθέσει τίποτα καινούργιο, στον διάλογο που αφορά το νέο νομοσχέδιο για την λειτουργία των λαϊκών αγορών. Ένα νομοσχέδιο- έκτρωμα, που οδηγεί στην εν ψυχρώ δολοφονία των λαϊκών αγορών, αλλά παράλληλα, θα πλήξει άμεσα και τους καταναλωτές».

Η Ομοσπονδία προσθέτει πως «η αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια από το να χρησιμοποιήσουμε το όπλο που διαθέτει ο λαός. Απεργία».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Άγγελο Δερετζή θα υπάρξει νέα συνεδρίαση της επιτροπής έτσι ώστε να αποφασιστεί ο τρόπος και η μορφή των κινητοποιήσεων, ενώ η απεργία προγραμματίζεται για την επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Δευτέρα, οι πωλητές λαϊκών αγορών τοποθέτησαν μαύρες σημαίες στους πάγκους τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)