Skip to main content

Απεργούν οι οδηγοί ταξί, επειδή συνελήφθη συνάδελφός τους

Ο οδηγός παρέλαβε τους δύο λαθρομετανάστες από το σταθμό των ΚΤΕΛ Μακεδονία και μετά από απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου, συνοριοφύλακες σταμάτησαν το όχημα για έλεγχο, όπου διαπίστωσαν πως οι δύο ε
Έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης είναι συγκεντρωμένοι οι οδηγοί ταξί, διαμαρτυρόμενοι για τη σύλληψη συναδέλφου τους, επειδή μετέφερε δύο λαθρομετανάστες.

«Ο συνάδελφός μας θα αφεθεί ελεύθερος, αλλά δυστυχώς το αυτοκίνητό του θα δεσμευτεί, χωρίς να ξέρουμε για πόσο χρονικό διάστημα. Εκτός από τον συνάδελφό μας, άλλες δυο οικογένειες ζουν από αυτό το ταξί. Είναι τρελό και άδικο συγχρόνως», αναφέρει στη Voria.gr ο πρόεδρος του Σωματείου οδηγών ταξί «Ερμής» Κώστας Γιαννακάκης.

Με απόφαση του σωματείου οδηγών ταξί «Ερμής», οι οδηγοί ταξί ξεκίνησαν χθες στις 10 το βράδυ απεργία. Επιπλέον, πολλοί οδηγοί και οι ιδιοκτήτες ταξί συγκεντρώθηκαν έξω από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κορδελιού, διαμαρτυρόμενοι για την προσαγωγή του συναδέλφου τους.

Όπως έγινε γνωστό, ο οδηγός παρέλαβε τους δύο λαθρομετανάστες από το σταθμό των ΚΤΕΛ Μακεδονία λίγο μετά τις 8 το βράδυ και μετά από απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου, συνοριοφύλακες σταμάτησαν το όχημα για έλεγχο, όπου διαπίστωσαν πως οι δύο επιβάτες στερούνταν νομίμων εγγράφων.