Skip to main content

Απεργούν σήμερα δάσκαλοι και καθηγητές - Συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου

Απεργιακή συγκέντρωση εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη - Τα αιτήματά τους.

Απεργούν σήμερα Δευτέρα 11 Οκτωβρίου οι δάσκαλοι και οι καθηγητές σε όλη τη χώρα ενάντια στην αξιολόγηση.

Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 11.30 το πρωί, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η 24ωρη απεργία έχει καλεστεί από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, με ανάλογες συγκεντρώσεις να πραγματοποιούνται σε αρκετές πόλεις της Ελλάδος.

Όπως αναφέρει η ΔΟΕ για τους στόχους της απεργίας: «Υπεράσπιση της εργασίας μας και του Δημόσιου Σχολείου! Η Αξιολόγηση – Χειραγώγηση δε θα περάσει».

Από την άλλη το απεργιακό πλαίσιο που ανακοίνωσε η ΟΛΜΕ αναφέρει συγκεκριμένα:

Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών (ν. 4823/2021, ν. 4692/2020, Υ.Α 108906/ΓΔ4/10.9.202, διατάξεις για εσωτερικό κανονισμό), που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των σχολείων και στην παραπέρα κατηγοριοποίηση. Πρόγραμμα δημόσιας και δωρεάν καθολικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών επιστημονικά καταρτισμένο με βάση τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Να μην εφαρμοστεί – να καταργηθεί συνολικά ο νόμος 4823/21 (Κεραμέως).

Καμία εμπλοκή ιδιωτικών φορέων, επιχειρήσεων και ΜΚΟ στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη λειτουργία των σχολείων. Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες των σχολείων.

Να καταργηθεί εδώ και τώρα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα θεμάτων.

Να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί ο νόμος 4808/21 (Χατζηδάκη) για τα εργασιακά. Ο νόμος – έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά.