Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΣΤΙΣ 6 ΚΑΙ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

Απεργιακή κινητοποίηση στις 6 και 7 Φεβρουαρίου από τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολικών κτηρίων με αίτημα μόνιμη και πλήρη εργασία.

Τέλος στην ταλαιπωρία αρκετών ετών με επισφαλή εργασιακή σχέση και εξευτελιστικές αμοιβές ζητούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολικών κτηρίων με απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιούν στις 6 και 7 Φεβρουαρίου.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση για την επερχόμενη απεργία οι ως επί το πλείστον γυναίκες εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων προσφέρουν πραγματικό και δύσκολο έργο στα σχολικά κτήρια και τους μαθητές σε εξαιρετικά δυσμενείς και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, έχοντας όπως λένε «πάντα και μόνο υποχρεώσεις, χωρίς κανένα δικαίωμα ούτε καν στην ασθένεια».

Σύμφωνα με τις εργαζόμενες δεν έχει υπάρξει εκ μέρους των συναρμόδιων Υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας καμία ανταπόκριση στα δεκάδες αιτήματα των πρωτοβάθμιων σωματείων για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα στον κλάδο, τα οποία εξακολουθούν και υφίστανται, δίχως κανένας να ενδιαφέρεται για την επίλυσή τους.

Με τη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση οι εργαζόμενες αναφέρουν πως ζητούν:

Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών.

Αξιοπρεπείς αμοιβές.

Ανθρώπινες Συνθήκες Εργασίας, με τήρηση των κανόνων Υγιεινής & Ασφάλειας – Αυστηροποίηση και επιβολή κυρώσεων στους Δήμους που δεν χορηγούν τα εκ του νόμου προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας με αναδρομική ισχύ.

Αποζημίωση για προκάτ αίθουσες, αίθουσες πληροφορικής και εργαστηρίων, οι οποίες δεν είναι δηλωμένες στο my school, δεν αποζημιώνονται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και καθαρίζονται δωρεάν σήμερα από συμβασιούχους στη σχολική καθαριότητα.

Ασφάλεια και όχι Επισφάλεια στην εργασία – Καμία μείωση αιθουσών, Καμία απόλυση εργαζόμενης από Δημάρχους και Σχολικές Επιτροπές.

Πιστοποίηση Επαγγέλματος.

Μειωμένο εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Εφαρμογή ίσων όρων και συνθηκών εργασίας και στις Ι.Δ.Α.Χ. με υπογραφή σ.σ.ε. και αναγνώριση του εγγράφου προσχώρησης της ΟΙΥΕ στη σύμβαση της ΠΟΕ ΟΤΑ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ