Skip to main content

Απεργούν την 1η Δεκεμβρίου οι πράκτορες ΟΠΑΠ: Αυτή είναι μόνο η αρχή

«Θα ακολουθήσουν και άλλες μορφές αγώνων και κινητοποιήσεων», προειδοποιούν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ - «Ανακόλουθη η κυβέρνηση», σημειώνουν

Σε 24ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία του κλάδου προχωρούν την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου οι πράκτορες του ΟΠΑΠ, προγραμματίζοντας κάθοδο στην Αθήνα και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, λόγω της φορολόγησης των τυχερών παιχνιδιών του Οργανισμού.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία πρακτόρων του ΟΠΑΠ, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι αυτή είναι μόνο η αρχή και θα ακολουθήσουν και άλλες μορφές αγώνων και κινητοποιήσεων.

Οι πράκτορες υποστηρίζουν, ακόμη, ότι η επιβολή φόρου στα νόμιμα τυχερά παιχνίδια είναι καταστροφική για τους πράκτορες και δεν καλύπτει τους δημοσιονομικούς στόχους της κυβέρνησης, ενώ ευνοεί τον παράνομο τζόγο. «Η επιβολή φόρου στα νόμιμα τυχερά παιχνίδια είναι καταστροφική για τους πράκτορες, δεν καλύπτει τους δημοσιονομικούς στόχους της κυβέρνησης, θα φέρει συνολικά λιγότερα έσοδα από τα σημερινά στο κράτος, ευνοεί τον παράνομο τζόγο και τους βαρώνους του χώρου και καθιστά ανακόλουθη την κυβέρνηση», σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση δε, ότι αυτή είναι μόνο η αρχή. Θα ακολουθούσουν και άλλες μορφές αγώνων και κινητοποιήσεων. Η προσπάθεια να μας κλείσουν δεν θα περάσει. Η προσπάθεια για αποδυνάμωση του νόμιμου δικτύου θα αποτύχει. Αυτοί που καλύπτουν τους παράνομους θα αποκαλυφτούν. Θα παλέψουμε μέχρι την τελική μας δικαίωση. Ενωμένοι και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την επιβίωση μας και αυτόν τον αγώνα θα τον κερδίσουμε γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μας. Δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμο των πρακτορείων μας», καταλήγει η ανακοίνωση.