Skip to main content

Απέσυραν την τροπολογία για τα τσιγάρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την τροπολογία, η πώληση των καπνικών προϊόντων θα γινόταν στο εξής μόνο από τα περίπτερα και όχι από τα ψιλικατζίδικα.

Απέσυραν την τροπολογία που θα απαγόρευε την πώληση καπνικών προϊόντων από τα ψιλικατζίδικα, οι 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η ρύθμιση που είχαν προτείνει, προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από τα σωματεία του κλάδου, όσο κι από βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε στη Βουλή ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Νίκος Μανιός κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τα καπνικά προϊόντα.

Σύμφωνα με την τροπολογία, η πώληση των καπνικών προϊόντων θα γινόταν στο εξής μόνο από τα περίπτερα, από καταστήματα αφορολόγητων ειδών, καταστήματα καπνικών προϊόντων και από ειδικούς χώρους σε υπεραγορές τροφίμων.

Η προτεινόμενη ρύθμιση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τα σχετικά σωματεία της Βορείου Ελλάδας καθώς σύμφωνα με τους επαγγελματίες του χώρου πλήττει πάνω από 20.000 μικροεμπόρους.

Όπως εξήγησε χθες μιλώντας στη Voria.gr o πρόεδρος της Ένωσης, Κώστας Ιακώβου, αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη πωλούνται τσιγάρα από 1.500 καταστήματα, εκ των οποίων είναι περίπτερα τα 500. Εάν η τροπολογία περνούσε, 1.000 επιχειρήσεις θα αναγκαζόταν να βάλουν λουκέτο. «Είναι ανεξήγητο αυτό που προσπαθούν να κάνουν. Είναι σαν να λένε ότι δεν τους ενδιαφέρουν χιλιάδες οικογένειες», επεσήμανε.