Skip to main content

Απετράπη απόδραση κρατουμένων από τις φυλακές Δομοκού

Υπάλληλοι των φυλακών του Δομοκού ανακάλυψαν το όρυγμα μήκους 10 μέτρων-διαμέτρου 50 εκατοστών μέσω του οποίου σχεδίαζαν οι κρατούμενοι να αποδράσουν.

Απόπειρα απόδρασης που προετοίμαζαν κρατούμενοι απετράπη όταν οι υπάλληλοι των φυλακών του Δομοκού ανακάλυψαν το όρυγμα μέσα σε ένα κελί και κάτω από ντουζιέρα, μέσω του οποίου σχεδίαζαν οι τρόφιμοι ν' αποδράσουν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το όρυγμα στην πτέρυγα Α2, είχε σκαφτεί  πρόσφατα και δεν ήταν ορατό παρά μόνον, αν κάποιος υπάλληλος, σήκωνε το δάπεδο της ντουζιέρας, όπως και έγινε ενώ υπολογίζεται πως ήταν μήκους 10 μέτρων και διαμέτρου 50 εκατοστών.

'Αμεση ήταν η παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης που διέταξε έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι αλλά και να εξακριβωθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες προετοιμάστηκε η απόπειρα απόδρασης. Ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Ευτύχης Φυτράκης που έχει την αρμοδιότητα επί των σωφρονιστικών καταστημάτων ενημερώθηκε για το θέμα και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες που ερευνούν ήδη την υπόθεση.