Skip to main content

Απετράπη εισαγωγή ηρωίνης και κινητών στις φυλακές Μαλανδρίνου

Οι υπάλληλοι του Καταστήματος Κράτησης παρατήρησαν τις ύποπτες κινήσεις του κρατούμενου, την ώρα που μπήκε το φορτηγό τροφοδοσίας

Οι ύποπτες κινήσεις κρατούμενου στο προαύλιο των φυλακών Μαλανδρίνου Φωκίδας, «πρόδωσαν» την προσπάθεια κάποιων από τους έγκλειστους και εξωτερικών συνεργών τους, να περάσουν μέσα στο Κατάστημα Κράτησης σημαντική ποσότητα ναρκωτικών, κινητά τηλέφωνα και φορτιστές, προσαρμοσμένα με μαγνήτες σε φορτηγό τροφοδοσίας.

Οι υπάλληλοι του Καταστήματος Κράτησης παρατήρησαν τις ύποπτες κινήσεις του κρατούμενου, την ώρα που μπήκε το φορτηγό τροφοδοσίας, πρωινές ώρες (09:40) χθες και μετά από ενδελεχή έρευνα, εντοπίστηκε κάτω από το όχημα ένα χαρτοκιβώτιο, το οποίο είχε προσαρμοστεί με μαγνήτες.

Το κιβώτιο περιείχε 280 γραμμάρια ηρωίνης, 17 ναρκωτικά χάπια, 3 τρία κινητά τηλέφωνα και 3 τρία καλώδια USB φόρτισης κινητών τηλεφώνων.

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από τις αρμόδιες αρχές.

Επίσης, μετά από πληροφορίες, χθες το πρωί συνελήφθη κρατούμενος ο οποίος επέστρεφε από πενθήμερη άδεια στο Κατάστημα Κράτησης Αλικαρνασσού.

Ο συλληφθείς είχε καταπιεί αυτοσχέδιες συσκευασίες (μπαλάκια), τα οποία θα απέβαλε και στη συνέχεια θα διακινούσε εντός του Καταστήματος Κράτησης. Ο κρατούμενος μετήχθη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου μετά από ακτινογραφία στην οποία υπεβλήθη, διαπιστώθηκε πως είχε καταπιεί 4-5 τεμάχια (μπαλάκια), τα οποία εντοπίστηκαν στο θώρακα.

Ο κρατούμενος, θα παραμείνει στο νοσοκομείο για λόγους ασφαλείας φρουρούμενος, ενώ ενδέχεται να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθούν οι συσκευασίες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ