Skip to main content

Απευθείας διαπραγματεύσεις Χριστόφια-Ταλάτ για το Κυπριακό

Στα θέματα της υπηκοότητας, των αλλοδαπών, της μετανάστευσης και του ασύλου επικεντρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών. «Εποικοδομητική» χαρακτήρισε ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα τ
«Εποικοδομητική» χαρακτήρισε ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ τη σημερινή συνάντησή του με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων Δημήτρη Χριστόφια και Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού.

Όπως είπε, είχε μία πολύ ευρεία συζήτηση με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων και τους εκπροσώπους τους για 2,5 ώρες περίπου πάνω στη διαδικασία, και επικεντρώθηκαν στα θέματα της υπηκοότητας, των αλλοδαπών, της μετανάστευσης και του ασύλου, καθώς και σε άλλα θέματα.

«Ήταν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση, η οποία διεξήχθη μέσα σε μία πολύ θετική ατμόσφαιρα», είπε ο κ. Ντάουνερ, προσθέτοντας ότι η επόμενη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο χώρο του αεροδρομίου Λευκωσίας. Οι εκπρόσωποι των ηγετών θα συναντηθούν αύριο, για να συζητήσουν θέματα που αφορούν στην οικονομία, ανέφερε, προσθέτοντας ότι ενδεχομένως θέματα οικονομίας θα απασχολήσουν και τη συνάντηση της Τετάρτης.