Skip to main content

Απεβίωσε η αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης Έφη Ταγκαλίδου

Σε ανακοίνωσή της η Εφορεία κάνει λόγο για αγαπητό άνθρωπο με ιδιαίτερο χιούμορ, τρυφερή αυστηρότητα και ομαδικό πνεύμα.

Έφυγε από τη ζωή η διδάκτωρ κλασσικής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης και μέλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, Ευπραξία Ταγκαλίδου.

Όπως αναφέρει ο φορέας σε σχετική ανάρτηση, «η από εικοσαετίας και πλέον συνάδελφος στην 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και στη συνέχεια στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, η διδάκτωρ της κλασσικής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργη, ήταν αγαπητή σε όλους, με το ιδιαίτερο χιούμορ και την τρυφερή της αυστηρότητα, το ομαδικό πνεύμα και την, ενίοτε τσουχτερή, ευθύτητά της».

«Προπάντων, ήταν σεβαστή από τους συναδέλφους της για τον γενναίο αγώνα ζωής που κέρδιζε καθημερινά, ενάντια στα σοβαρά προβλήματα υγείας που σημάδεψαν την πορεία της από νωρίς, χωρίς όμως να την καθορίσουν ως προσωπικότητα» προσθέτει στην ανακοίνωση η Εφορεία Αρχαιοτήτων και καταλήγει: «Από αυτή την γενναία, γεμάτη ζωή Έφη μας, κρατάμε ανάμνηση το πηγαίο της χαμόγελο και την αστείρευτη δύναμη».