Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021
x

ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ

Ο Γιάννης Βογιατζής, ενεργό μέλος σε πολιτικές οργανώσεις και κινήσεις πολιτών, διαγνώστηκε τους τελευταίους μήνες με καρκίνο στον εγκέφαλο.

Έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο το μέλος της Ανοιχτής Συνέλευσης Πολιτών Καλαμαριάς, της πολιτικής οργάνωσης «Ξεκινήματος» και πρώην υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης στην καθαριότητα, Γιάννης Βογιατζής.

Τους τελευταίους μήνες διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο σε τελικό στάδιο και δεν κατάφερε να τον νικήσει.

Η αποτέφρωση της σορού του θα γίνει αύριο Παρασκευή, 15 Μαΐου, στην Χαλκίδα ενώ την Κυριακή θα μαζευτούν σε κλειστό κύκλο φίλοι για να τον αποχαιρετίσουν.

Ο Γιάννης Βογιατζής, σύμφωνα με ανάρτηση του «Ξεκινήματος» γεννήθηκε το 1960. Ήδη από τα μαθητικά του χρόνια ξεκινάει να δουλεύει ως εργάτης σε οικοδομές, ενώ πολιτικοποιείται και εντάσσεται στο ΠΑΣΟΚ, που τότε προσέλκυε λαϊκά και εργατικά στρώματα που αγωνιζόταν για την κοινωνική αλλαγή. Το ’79 περνάει στην Πάτρα στο ΤΕΙ Δομικών Έργων και κατ’ ευθείαν ενεργοποιείται στο κίνημα καταλήψεων ενάντια στο νόμο 815. Στα πλαίσια αυτού του αγώνα διαγράφεται από το ΠΑΣΟΚ για τις ανατρεπτικές ιδέες του. Από την εποχή των σπουδών του διατήρησε καλές φιλίες μέχρι σήμερα.

Από το ’85 ξεκινάνε τα προβλήματα στην υγεία του. Μετά την επιστροφή του από την Πάτρα και το φανταρικό εργάζεται ως αποθηκάριος. Λόγω των προβλημάτων υγείας του περνάει μεγάλο χρόνο στην ανεργία.

Το ’89 εντάσσεται στο Ξεκίνημα στο οποίο θα παραμείνει ενεργός μέχρι τις τελευταίες μέρες του.

Δούλεψε ως συμβασιούχος στην αποκομιδή του Δήμου Θεσσαλονίκης με αλλεπάλληλες συμβάσεις για όσο του επιτρέψει η υγεία του, ενώ φέτος είχε κάνει τα χαρτιά του για την συνταξιοδότηση. Παράλληλα, ήταν ενεργός στην Ανοιχτή Συνέλευση Πολιτών Καλαμαριάς (όπου διέμενε), συμμετέχοντας στην διοργάνωση των αγορών χωρίς μεσάζοντες και άλλων εκδηλώσεων.

Πηγή φωτογραφίας: net.xekinima.org
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ