Skip to main content

Απήγαγαν 32χρονο λαθρομετανάστη

Όμηρο κρατούσαν 32χρονο ομοεθνή τους άγνωστοι από το Μπαγκλαντές, οι συγγενείς του οποίου χρειάστηκε να καταβάλουν λύτρα για την απελευθέρωσή του.
Όμηρο κρατούσαν 32χρονο ομοεθνή τους άγνωστοι από το Μπαγκλαντές, οι συγγενείς του οποίου χρειάστηκε να καταβάλουν λύτρα για την απελευθέρωσή του. Ένας από τους δράστες εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το τμήμα Ασφάλειας Βουλιαγμένης, όπου έγινε η καταγγελία.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, το θύμα στις 5 Οκτωβρίου 2009 ταξίδεψε με τρένο από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, όπου μετά την άφιξή του συναντήθηκε με τέσσερις ομοεθνείς του. Οι δράστες, αφού του απέσπασαν 2.500 ευρώ με απειλή μαχαιριού, τον επιβίβασαν με τη βία σε αυτοκίνητο και τον μετέφεραν σε σπίτι όπου και τον κρατούσαν παράνομα. Οι δράστες επικοινώνησαν με συγγενείς του 32χρονου και απαίτησαν να καταβληθούν στους εκεί συνεργούς τους 2.500 ευρώ για να τον απελευθερώσουν. Παρότι το αίτημά τους ικανοποιήθηκε, οι δράστες εξακολούθησαν να κρατούν φυλακισμένο τον 32χρονο, ο οποίος τελικά στις 10 Οκτωβρίου 2009 κατάφερε να διαφύγει και κατήγγειλε το περιστατικό στις αστυνομικές αρχές.

Ο ένας από τους δράστες, 30 ετών, που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για αρπαγή, παράνομη κατακράτηση, ληστεία, παράβαση του νόμου περί όπλων και σωματικές βλάβες, παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Αθηνών.