Skip to main content

Απειλές Ερντογάν κατά Κύπρου για απόπειρα εμπρησμού τζαμιού -«Δεν θα μείνει αναπάντητη»

Δεν θα μείνει αναπάντητη η επίθεση σε τζαμί στην Λάρνακα δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, απειλώντας ευθέως την Κύπρο.

Απειλές κατά της Κύπρου εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την απόπειρα εμπρησμού σε τζαμί στη Λάρνακα, προ μιας εβδομάδος. Για τον εμπρησμό συνελήφθη ένας 27χρονος Σύρος, ο οποίος είχε διαφορές με τον ιμάμη του τεμένους.

«Όσοι συμμετέχουν σε τέτοιες απόπειρες δολιοφθοράς σε χώρους λατρείας θα πληρώσουν βαρύ τίμημα», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη πριν αναχωρήσει για μια διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ.Οπως μεταδίδει το sigmalive , ο Ερντογάν πρόσθεσε ακόμη: « Εμείς, όπως και ο πρόεδρός μας της Βόρειας Κύπρου, κ. Ερσίν Τατάρ, λέμε επίσης στη Νότια Κύπρο: Μην προβαίνετε σε τέτοιες δολιοφθορές εναντίον των ναών μας. Είναι πολύ βαρύ. Αναζητούμε ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό. Έχουμε 6 τζαμιά στη Νότια Κύπρο. Η ασφάλεια αυτών των τζαμιών ανήκει στη διοίκηση της Νότιας Κύπρου. Όπως ακριβώς προσέχουμε κι εμείς όλους τους αγίους και τις εκκλησίες τους, την ίδια προσοχή και ασφάλεια απαιτούμε κι εμείς από εκείνους. Πάντα το λέω και το ξαναλέω με αυτή την ευκαιρία», δήλωσε.

Το Τουρκικό ΥΠΕΞ καταδίκασε χθες βράδυ το περιστατικό που έγινε στις 2 Δεκεμβρίου στο Μεγάλο Τζαμί στη Λάρνακα. Καταδικαστική απόφαση εξέδωσε και ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ αλλά και ο αντιπρόεδρος του ΑΚΡ Oμέρ Τσελίκ.

Tην ενέργεια καταδίκασε ο Πρόεδρος Θρησκευμάτων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς: «Αυτή η ασέβεια στάση απέναντι στους ναούς και τις ιερές αξίες δεν είναι ποτέ αποδεκτή», είπε.

Πάντως, η κυπριακή αστυνομία συνέλαβε έναν 27χρονο Σύρο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έβαλε φωτιά στο τζαμί γιατί είχε διαφορές με τον ιμάμη. Όπως διαπιστώθηκε, ο Σύρος έχει ψυχολογικά προβλήματα και μεταφέρθηκε σε ψυχιατρείο.

Πηγή: sigmalive