Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019
x

ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Η στοχοποίηση εκπαιδευτικών που εκφράζουν διαφορετικές απόψεις είναι συνηθισμένη μέθοδος τον τελευταίο καιρό, τόνισε ο καθηγητής.

Απειλές εναντίον του καθηγητή Θανάση Παπασταθόπουλου εξαπέλυσαν ακροδεξιοί γράφοντας συνθήματα στους τοίχους του σχολείου στην Ξάνθη όπου διδάσκει.

Ο καθηγητής ανήρτησε στο facebook φωτογραφίες από τα συνθήματα στους τοίχους γράφοντας το παρακάτω:

«Προβληματίστηκα πολύ αν θα έπρεπε ή όχι να δημοσιεύσω τις φωτογραφίες αυτές. Χθες το πρωί, οι τοίχοι του σχολείου μου γέμισαν συνθήματα μίσους, ρατσισμού και τρομοκρατίας από τη ναζιστική οργάνωση Χ.Α. Τα δύο από αυτά στρέφονταν δυστυχώς εναντίον μου, σε μια πρωτοφανή στοχοποίηση. Το ζήτημα προφανώς δεν είναι προσωπικό. Η τρομοκράτηση και στοχοποίηση εκπαιδευτικών που εκφράζουν διαφορετικές απόψεις είναι συνηθισμένη μέθοδος τον τελευταίο καιρό. Η αντίδρασή μας στον ναζισμό πρέπει να είναι καθολική και χωρίς αστερίσκους. Το βασικό μέλημα πρέπει να είναι οι μαθητές μας. Δεν πρέπει να δηλητηριαστούν τα μυαλά και οι ψυχές τους με το μίσος, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό. Σε ό,τι με αφορά: Σιγά μην κλάψω σιγά μη φοβηθώ!».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ