Skip to main content

Απειλούσαν και εξέδιδαν 33χρονη στην περιοχή της Τούμπας

Οι δύο δράστες με την απειλή χρήσης βίας την εξανάγκαζαν να εκδίδεται έναντι αμοιβής, προσποριζόμενοι τα οικονομικά οφέλη.

Τέλος στον εφιάλτη μιας 33χρονης έβαλαν αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας της νεαρής, οι αστυνομικοί συνέλαβαν χθες έναν 45χρονο από την Αλβανία για υπόθεση σωματεμπορίας, ενώ ταυτοποιήθηκε ως συνεργός του 52χρονος ημεδαπός.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία της 33χρονης, ο 45χρονος από κοινού με τον 52χρονο συνεργό του, από τον Αύγουστο του 2015 έως και τον Αύγουστο του 2018, μετερχόμενοι απειλές κατά της ζωής της και της σωματικής της ακεραιότητας, την εξανάγκαζαν να εκδίδεται επ’ αμοιβή σε διερχόμενους πολίτες στην περιοχή της Τούμπας, προσποριζόμενοι τα οικονομικά οφέλη.

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 45χρονος σε ισόγειο χώρο υπό ανέγερση κτηρίου στην περιοχή της Τούμπας, που χρησιμοποιούσε ως χώρο απόκρυψης λαθραίων καπνικών προϊόντων (καβάντζα), τα οποία στη συνέχεια διέθετε προς πώληση σε διάφορα σημεία στην ίδια περιοχή.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 105 λαθραία πακέτα τσιγάρα, ενώ από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, σε βάρος του εκκρεμούσαν 3 αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 3 μηνών και χρηματική ποινή 4.500 ευρώ για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.

Σε βάρος των δύο αντρών σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίσταση για το αδίκημα της σωματεμπορίας από κοινού και για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και του Νόμου περί αλλοδαπών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.